Madrid

Les dades confirmen que la recuperació de l'economia europea s'alenteix

Les dades fetes públiques confirmen l'alentiment de la recuperació de l'economia a Europa. El PIB espanyol ha crescut un 0,2% en el segon trimestre, segons les estimacions de l'Institut d'Estadística. Això és una dècima menys que en el primer. I l'economia alemanya només ha crescut un 0,1%.

Actualitzat
La ja dèbil recuperació de l'economia espanyola s'alenteix una mica més. El creixement econòmic espanyol per al segon trimestre del 2011 és d'un 0,2%. Una xifra que ha confirmat l'Institut d'Estadística i que certifica un alentiment de l'economia.
 
La dèbil recuperació de l'economia s'explica per una manca de consum privat en un context d'atur que no afavoreix la despesa. A això, cal sumar-hi la debilitat industrial, l'aturada de les exportacions arran del terratrèmol del Japó i l'alteració de la producció agrícola arran de la crisi del cogombre.

El creixement interanual espanyol en aquest dos primers trimestres és del 0,7%. Les previsions de l'INE concorden amb les estimacions fetes pel Banc d'Espanya a primers d'agost.

Alemanya, també

A Alemanya, la situació econòmica també viu una frenada. El producte interior brut ha crescut entre abril i juny menys del que es preveia, només un 0,1%. Aquestes dades no s'ajusten a les previsions que havia fet el govern alemany que esperava un creixement del 0,5%.

A aquest fet s'hi afegeix que l'oficina estadística alemanya ha corregit a la baixa la dada del creixement corresponent al primer trimestre d'enguany, de l'1,5% a l'1,3%.

A l'espera de la trobada Merkel-Sarkozy

Les dades sobre l'alentiment de l'economia europea s'han conegut el dia que el president francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, es reuneixen a París per parlar de la crisi del deute i mirar de trobar-hi solucions per intentar calmar els mercats. Uns mercats que, amb el fre de l'economia i amb la negativa de Berlín de crear eurobons, ha provocat que les principals borses d'Europa operin en vermell.

Precisament, sobre la proposta de crear eurobons, el candidat socialista a la les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que hi dona suport perquè així s'enfortiria l'euro i s'afrontaria millor la crisi.
Anar al contingut