Madrid

L'Ibex-35 experimenta una caiguda del 0,4% després de tres jornades tancant en verd

L'Ibex-35 ha tancat amb una lleu caiguda del 0,4%, deixant enrere la tendència positiva de les últimes tres sessions. A la resta de parquets europeus també hi han imperat els números vermells, amb l'excepció de Londres, que ha vist com el seu índex principal, el FTSE 100, guanyava un discret 0,13%. En canvi, Milà ha reculat un 0,87%, Frankfurt, un 0,45%, i París, un 0,25%.

Actualitzat
A l'espera de les conclusions de la cimera Merkel-Sarkozy, les borses europees han tancat en números vermells, amb l'excepció de Londres. No hi han ajudat les dades que s'han sabut sobre el creixement europeu, que s'alenteix. El producte interior brut espanyol ha crescut un 0,2% el segon trimestre en relació amb l'anterior, i un 0,7% en un any, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. El PIB alemany ha crescut un 0,1%, molt per sota de les previsions, que se situaven en el 0,5%.

També està sobre la taula l'emissió de lletres del Tresor espanyol, que de moment ha anat bé. S'han col·locat 5.696 lletres a 12 i 18 mesos. Les lletres a un any les ha col·locat al 3,3%, i per a les lletres a 18 mesos ha pagat un 3,6%. En tots dos casos són tres dècimes menys que a la subhasta anterior. Aquesta és la primera subhasta de deute des que es va saber que el Banc Central Europeu havia intervingut amb la compra de bons per contenir l'especulació. És un dels motius pels quals els tipus s'han situat entre un 8% i un 10% per sota dels de la darrera subhasta celebrada al juliol.

La setmana passada, el BCE va adquirir 22.000 milions d'euros de deute públic, sobretot italià i espanyol, una xifra rècord.

Wall Street obre a la baixa

La Borsa de Nova York ha començat la jornada en terreny negatiu malgrat que l'agència de qualificació Fitch ha anunciat que manté la nota de triple A al deute dels Estats Units amb perspectiva estable.

Així, després de coneixe's l'alentiment de la recuperació econòmica europea en el segon trimestre de l'any, l'índex Dow Jones ha començat la jornada rondant el punt negatiu, si bé ara balla al voltant del mig punt. El mateix passa tant amb el selectiu S&P 500 com amb l'índex Nasdaq.
Anar al contingut