Londres

La revolta s'escampa al Regne Unit

Els aldarulls que van començar la nit de dissabte a diumenge al barri de Tottenham, al nord de Londres, s'han escampat per la capital britànica i també per altres ciutats del país.

Actualitzat
Dissabte, 6 d'agost: Tottenham. Els greus aldarulls que des de fa dies viu la capital britànica van tenir el seu origen al barri de Tottenham, al nord de Londres, i el seu detonant en una protesta per la mort d'un jove dijous a mans de la policia. La protesta va començar de forma pacífica i després va desembocar en aldarulls. Al llarg de la nit, els disturbis es van estendre al barri de Wood Green.

Diumenge, 7 d'agost: Brixton, Enfield, Walthamstow i Oxford Circus. Segona nit de violència en què els aldarulls que neixen a Tottenham s'escampen a altres barris de la ciutat com ara Brixton, Enfield, Walthamstow i Oxford Circus. Els detinguts ja són un centenar.

Dilluns, 8 d'agost: Londres, Manchester, Liverpool, Birmingham o Bristol. La tercera nit de pillatges, incendis i greus aldarulls, la violència no només s'estén a altres zones de la capital britànica com ara Hackney, a l'est de la ciutat, Peckam i Lewisham, al sud; sinó que altres ciutats també s'encenen amb les protestes: Manchester, Liverpool, Birmingham o Bristol.

Dimarts, 9 d'agost: Manchester i altres ciutats del centre del país. Els aldarulls s'han contagiat aquest dimarts a la nit a Manchester i també a altres ciutats del centre del país. Es registren episodis de violència a Birmingham i a Nottingham. El "premier" britànic ha interromput les seves vacances per presidir un gabinet de crisi i anuncia que triplicarà el dispositiu policial per fer front a una possible quarta nit de batalla campal a la capital britànica. Els arrestats pels greus aldarulls ja superen el mig miler.

En aquest mapa interactiu, el diari "The Guardian" segueix com altres zones de Londres i ciutats del país es contagien de la revolta que va començar a Tottenham.


Anar al contingut