Londres

Cameron diu que 16.000 policies intentaran aturar la violència al Regne Unit

El primer ministre britànic, David Cameron, s'ha reunit d'urgència aquest matí amb el gabinet de crisi del seu govern per l'onada de violència que s'ha estès per tot el país. Cameron ha comparegut davant dels mitjans de comunicació a la porta del número 10 de Downing Street per anunciar que avui ampliaran de 6.000 a 16.000 els policies que patrullaran per Londres per aturar els disturbis. Tot plegat, el mateix dia que s'ha confirmat la mort d'un noi de 26 anys en els aldarulls al barri de Croydon, presumptament a causa dels trets de la policia.

Actualitzat
El primer ministre britànic, David Cameron, s'ha reunit d'urgència aquest matí amb el gabinet de crisi del seu govern arran de la greu onada de violència que sacseja tot el país. Al migdia, Cameron ha sortit del número 10 de Downing Street per comparèixer davant la premsa. Cameron ha reconegut que "cal una acció més ferma de la policia" i que els responsables dels greus aldarulls "sentiran tota la força de la llei". El Parlament es reunirà de forma extraordinària dijous que ve.

16.000 policies

Amb un posat seriós i un to contundent, Cameron ha exposat en cinc minuts les mesures que ha adoptat l'executiu britànic per aturar els aldarulls que van començar fa tres dies. El "premier" britànic ha anunciat que avui ampliaran de 6.000 a 16.000 els policies que patrullaran pels carrers de Londres. Cameron reconegut que calia "una acció més ferma de la policia" i que, per tant, faran "el que calgui per restablir l'ordre".

El pes de la llei

David Cameron, que ha confirmat que almenys hi ha 450 detinguts des de dissabte, ha volgut llançar un missatge per als responsables dels desordres: "Sentiran tota la força de la llei", i ha afegit que "si tenen prou edat per cometre delictes també tenen prou edat per encarar-se als càstigs". El primer ministre britànic ha assegurat que faran tot el possible per accelerar els processos judicials dels detinguts.

Primer mort pels disturbis

D'altra banda, Scotland Yard ha confirmat aquest dimarts la mort d'un jove de 26 anys a conseqüència de les ferides de bala presumptament pels trets de la policia que va rebre la matinada passada durant els enfrontaments al barri de Croydon, a la capital.

Cameron interromp les vacances

El primer ministre britànic, David Cameron, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació a Londres l'endemà d'interrompre les seves vacances a la Toscana, a Itàlia, per tornar a la capital i fer front a una crisi que ha desbordat tothom. L'alcalde de la capital, Boris Johnson, ha fet el mateix. Tant Cameron com Johnson han estat molt criticats per estar de vacances mentre el país viu una onada de violència, la pitjor en tres dècades.

Els aldarulls van més enllà de Londres

Els enfrontaments entre grups de joves i la policia s'han repetit per tercera nit consecutiva a Londres. El barri on van començar els incidents, Tottenham, es manté de moment tranquil, però la violència i els saquejos s'han estès a altres zones com Hackney, a l'est de la ciutat, Peckam i Lewisham, al sud. La violència, però, ja va més enllà de la capital i ha arribat a les principals ciutats com Manchester, Liverpool, Birmingham o Bristol, on s'han repetit els incendis de vehicles i d'edificis i els saquejos de comerços.

La mort de Mark Duggan

Tot va començar dissabte passat al barri deprimit de Tottenham, al nord de Londres, després d'una manifestació pacífica de familiars i veïns que demanaven explicacions a la policia per la mort de Mark Duggan en un tiroteig amb agents.

La protesta va degenerar en greus aldarulls que s'han estès per tot el Regne Unit. Al darrere dels desordres també hi ha la crisi econòmica, amb la retallada als serveis públics, l'elevada taxa de desocupació i les tensions racials, que es remunten a fa anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut