Londres

Un centenar de detinguts i nou policies ferits en el segon dia de disturbis a Londres

Els disturbis que van esclatar dissabte a la nit a Tottenham per la mort d'un home de 29 anys en un tiroteig amb la policia s'han escampat a altres barris de Londres en una segona matinada consecutiva de violència. Ara, les protestes s'han estès cap als barris de Brixton, Enfield, Walthamstow i Oxford Circus. La policia ha alertat que alguns grups han aprofitat la tensió per protagonitzar actes de pillatge i ha descrit els aldarulls com una sèrie d'actes criminals".

Actualitzat
Segona nit de disturbis a Londres, després de l'esclat de violència al barri de Tottenham la matinada de dissabte a diumenge per la mort d'un home de 29 anys, Mark Duggan, en un tiroteig amb la policia.

Els saquejos, els incendis, les destrosses contra cotxes patrulla i els actes vandàlics per part de grups de joves s'han estès a altres barris com Brixton, Enfield, Walthamstow i Oxford Circus, un dels indrets més turístics de la capital. En aquesta segona nit de violència hi ha hagut més d'un centenar de detinguts -i ja són uns 160-, i 9 policies ferits -i ja sumen un total de 35 ferits, entre agents i manifestants.

La mort de Mark Duggan

Tot va començar dissabte al barri deprimit de Tottenham, al nord de Londres, després d'una manifestació pacífica de veïns que demanaven explicacions a la policia per la mort de Mark Duggan.

La protesta va degenerar en hores de violència, que ha continuat aquest diumenge i que s'ha estès per altres barris de la capital el Regne Unit. Al darrere dels desordres també hi ha la crisi econòmica, amb la retallada als serveis públics i l'elevada taxa de desocupació, i les tensions racials, que es remunten a fa anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut