Londres

El magnat Rupert Murdoch es queda sol i demana perdó a la premsa britànica per les escoltes

"We are sorry", ho sentim. Acte de constricció pública de Rupert Murdoch, el magnat amo de News Corporation, pel cas de les escoltes il·legals del "News of the World. L'empresari demana perdó a través de la premsa britànica en un article. Murdoch es disculpa pel "dolor causat a les persones afectades" i lamenta "no haver actuat abans" per resoldre l'assumpte. L'article coincideix en un moment molt complicat del seu imperi en què han dimitit dos dels seus fidels col·laboradors a banda i banda de l'Atlàntic, l'executiva Rebekah Brooks al Regne Unit i el seu número dos, Les Hilton, als EUA. A més, Murdoch haurà de comparèixer en un comitè de la Cambra dels Comuns per explicar els fets.

Actualitzat
Un anunci de pàgina sencera amb la signatura de Rupert Murdoch, el logo de News Corporation i un "We are sorry" en lletres de mida gegant. És la manera de fer acte de constricció del magnat de la premsa entrampat per l'escàndol de les escoltes al "News of the World".

La nota s'ha publicat en els diaris "The Guardian", "Daily Mail", "Daily Telegraph", "Financial Times", "The Independent", "The Sun" i "The Times", aquests dos últims propietat de Murdoch. En el text es pot llegir que l'amo de News Corporation, Murdoch, demana perdó pel "dany causat a les persones afectades".

En el seu missatge, Rupert Murdoch assenyala: "Lamentem no haver actuat abans per resoldre les coses." En primera persona, el magnat reconeix: "M'adono que demanar perdó no és suficient."

L'anunci afirma que el seu negoci va ser fundat "amb la idea que una premsa lliure i oberta hauria de ser una força del bé en la societat". Assenyala que en els pròxims dies es precisaran les mesures que prendrà l'empresa per investigar els fets i evitar que es repeteixin.

Reunió amb la família

Rupert Murdoch ha estès les seves disculpes personalment a la família de la nena assassinada Milly Dowler. El mòbil dels seus pares va ser intervingut per periodistes del "News of the World", en un cas que va causar indignació entre l'opinió pública britànica i va ser el detonant de l'actual crisi.

Murdoch es va reunir amb la família abans de publicar la nota als diaris. Un representant dels pares ha explicat que les disculpes del magnat els han semblat sinceres.

Un imperi tocat

El "We are sorry" de News Corporation coincideix en un moment molt delicat de l'entitat. L'escàndol ha deixat tocada la confiança de Murdoch i dels governs.

Dos dels més fidels col·laboradors del magnat han dimitit. Són l'executiva Rebekah Brooks al Regne Unit i el seu número dos, Les Hilton, als EUA.

A més, Murdoch ha de comparèixer en un comitè de la Cambra dels Comuns per explicar els fets. Així mateix, l'FBI ha obert una investigació als Estats Units davant la sospita que alguns mitjans de Murdoch poguessin haver intervingut els telèfons de víctimes dels atemptats de l'11 de setembre del 2001, com van fer al Regne Unit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut