Rupert Murdoch abandona les oficines de News Corporation a Londres, en una imatge de dimecres. (Foto: Reuters)
Rupert Murdoch abandona les oficines de News Corporation a Londres, en una imatge de dimecres. (Foto: Reuters)
Londres

L'FBI obre una investigació sobre l'actuació de News Corporation als EUA

A Rupert Murdoch se li amplien els fronts oberts. Als Estats Units, l'FBI ha obert una investigació per determinar si News Corporation va fer també escoltes il·legals com les que s'han descobert i han provocat un escàndol majúscul a la Gran Bretanya. No es descarta que el "Wall Street Journal", el "New York Post" o la cadena de televisió Fox puguin haver utilitzat les mateixes tècniques que faran que Murdoch comparegui per donar explicacions el pròxim dimarts al Parlament britànic.

Actualitzat
L'FBI investiga possibles escoltes il·legals fetes als Estats Units pel grup mediàtic propietat de Rupert Murdoch, semblants a les que han sortit a la llum a la Gran Bretanya i han obligat el magnat a tancar el rotatiu "News of the World".

Les investigacions s'han obert perquè ho va demanar el president de la comissió de comerç del Senat nord-americà. També en els darrers dies un congressista republicà ha sol·licitat que l'FBI investigués possibles irregularitats de l'imperi Murdoch als Estats Units i que es comprovi si es van fer o no escoltes il·legals a víctimes dels atemptats de l'11-S.

Al carrer també està començant a créixer el malestar davant les sospites d'escoltes il·legals i pel tractament informatiu i mediàtic que fan alguns mitjans de Murdoch. Davant la residència del magnat, s'ha fet una manifestació aquest dijous contra la línia editorial de la cadena, que consideren racista.

Murdoch respondrà dimarts davant el Parlament britànic

Després de rebutjar una primera convocatòria, els Murdoch han decidit testificar quan han rebut una segona citació, en aquest cas formal i amb efecte legal, de part de la Comissió de Cultura, Mitjans de Comunicació i Esports de la Cambra dels Comuns.

Un portaveu de News Corporation ha informat que es trobaven "en procés" d'avisar la comissió que els Murdoch assistiran al Parlament "a la reunió de dimarts".

La cambra britànica els va convocar per primera vegada dimarts passat, juntament amb la que va ser directora del clausurat "News of the World", Rebekah Brooks, en una època que es van practicar escoltes. Mentre que Brooks va acceptar assistir a la cita a la primera, Murdoch va declinar la petició de la comissió, si bé es va oferir a declarar a la investigació judicial posada en marxa dimecres pel primer ministre, David Cameron.  

Com a ciutadans dels Estats Units els Murdoch no estan obligats a acceptar cap de les citacions emeses, però la gran pressió que els envolta els ha empès a fer-ho. A més, la Cambra dels Comuns havia amenaçat amb estudiar mesures legals si no compareixien.


Anar al contingut