Milers de valencians han reclamat un ensenyament de qualitat.
Milers de valencians han reclamat un ensenyament de qualitat.
València

Marxa a València contra les retallades i a favor de l'ensenyament en valencià

Milers de persones s'han manifestat pels carrers de València en una protesta contra la supressió de la línia en valencià de l'ensenyament i també contra la precarietat i les retallades a l'escola. La manifestació ha estat convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, reivindica un ensenyament públic de qualitat, rebutja les retallades de professorat i defensa l'ensenyament en valencià davant del decret de plurilingüisme que l'amenaça.

Actualitzat
Segons els organitzadors de la protesta, les retallades faran que 900 docents de Secundària i FP i 200 de Primària perdin el lloc de feina.

L'entitat Escola Valenciana ha enviat una carta al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, on se l'alerta del risc que implica la supressió de les línies en valencià després que Francisco Camps anunciés les seves intencions de substituir les línies en valencià i castellà actuals el curs 2012-2013 per un model en què s'estudiï el 33% de les assignatures en castellà, un altre 33% en valencià i l'altre 33% restant, en anglès.

La marxa, convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, ha comptat amb el suport d'entitats, associacions de pares, sindicats i tots els partits de l'oposició.

Escola Valenciana ha fet públics els resultats d'un informe fet per la mateixa Conselleria d'Educació que indica que els alumnes de les línies en valencià són més competents en anglès, català i castellà.

La marxa que es fa aquest dissabte a la tarda als carrers de València arriba tot just dos dies després que Francisco Camps fos investit president de la Generalitat Valenciana.
Anar al contingut