València

Camps diu en el discurs d'investidura que no retallarà en polítiques socials

El ple de les Corts Valencianes investeix Francisco Camps president de la Generalitat enmig de fortes mesures de seguretat per evitar que es repeteixin els incidents del dia de la constitució de la cambra. En el discurs d'investidura, Camps ha assegurat que no retallarà en polítiques socials i que reformarà el sistema electoral perquè cada ciutadà pugui elegir el seu diputat de forma directa. Als carrers adjacents de les Corts Valencianes s'hi han concentrat un centenar d'indignats, que exhibeixen targetes vermelles als polítics corruptes.

Actualitzat
Avui es fa el debat d'investidura que convertirà, una altra vegada, el popular Francisco Camps en president de la Generalitat Valenciana. En el seu discurs ha assegurat que no pensa fer retallades en polítiques socials i ha limitat l'estalvi a la reducció de l'aparell administratiu. Camps ha destacat la seva voluntat que l'"austeritat" sigui una de les senyes d'identitat del proper govern valencià, que també tractarà d'assumir els desitjos dels ciutadans que exigeixen "responsabilitat a la classe política".

Reformar el sistema electoral

Francisco Camps també ha anunciat que reformarà el sistema electoral valencià perquè els diputats puguin ser elegits de manera directa "per circumscripcions uninominals, a partir del nombre de representants de cada província". El president valencià ja havia llançat aquesta idea a l'últim debat de política general al Parlament autonòmic el setembre del 2010, en què va apostar perquè cada ciutadà puguir triar el seu diputat, com ja fan al Regne Unit i a França.

Segons Camps, amb la reforma del sistema electoral s'aconseguiria "una major participació dels ciutadans en els afers públics i una major responsabilitat dels diputats respecte als seus votants".

Targeta vermella als polítics

El debat se celebra a les Corts Valencianes i, per evitar que es repeteixin els aldarulls que hi va haver durant la constitució de la cambra i que van protagonitzar alguns indignats del 15-M de València, la policia ha blindat la cambra amb un desplegament extraordinari de les forces de seguretat.

Un centenar d'indignats estan concentrats de forma pacífica als carrers adjacents de les Corts i exhibeixen targetes vermelles -com en un partit de futbol- contra els polític corruptes. Els concentrats també mostren el símbol de la pau i pancartes en contra de les retallades. Els indignats valencians han rebutjat els actes violents a l'exterior del Parlament de Catalunya per part de persones "que no representen el moviment".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut