Pequín

Preocupació per l'artista xinès Ai Weiwei, en parador desconegut després de ser detingut

La sort de l'artista xinès Ai Weiwei preocupa tant a la seva família com a les organitzacions de defensa dels drets humans. Weiwei, detingut ahir a l'aeroport de Pequín i desaparegut des d'aleshores, és un dels artistes xinesos reconeguts mundialment més crítics amb el govern xinès. La seva detenció es produeix en un moment de forta repressió contra el moviment opositor xinès.

Actualitzat
Ai Weiwei fa 24 hores que està desaparegut. La policia xinesa no parla de cap detenció, però segons la seva família i amics l'última notícia que se'n té és que els agents d'immigració li van impedir agafar un avió per viatjar a Taiwan via Hong Kong. Alhora, però, sembla que les autoritats han escorcollat el seu estudi i se n'han emportat diverses coses.

Weiwei és un dels artistes contemporanis amb més cartell internacional gràcies entre d'altres obres al disseny de l'estructura del niu, l'estadi olímpic de Pequín. Però, alhora, és un dels artistes més crítics amb el govern xinès.

La detenció de Weiwei és l'últim capítol d'una onada de detencions que s'estan produint a la Xina en els últims dos mesos, coincidint -casualitat o no- amb les revoltes als països àrabs i als intents frustrats per traslladar-los a la Xina.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut