Pequín

La Xina deté diversos ciberactivistes acusats de convocar manifestacions per aquest diumenge

L'onada revolucionària s'estén pel món àrab però ningú sap fins on pot arribar. És per això que règims geogràficament tan llunyans com el xinès s'ho miren amb preocupació. Tanta, que la policia està fent nombroses detencions entre ciberactivistes acusats de convocar l'anomenada "revolució Gessamí", una convocatòria via microblogs de protesta per aquest diumenge al migdia a 13 ciutats xineses.

Actualitzat
La fotografia d'un manifestant egipci amb un missatge de llibertat escrit en xinès va circular de seguida i va suggerir paral·lelismes entre aquest país i el que estava succeint amb la Xina. Un país on s'ha censurat el debat als microblogs sobre les protestes al món àrab, però on, alhora, hi ha informació disponible tant a internet com als mitjans de comunicació tradicionals.

Al carrer, però, les prioritats de la Xina no passen, de moment, per la revolució, ni les condicions ho permeten.

Per "Laohu Miao", àlies del que es considera el primer xinès que es va convertir en ciutadà-periodista gràcies a internet, la censura és sòlida, però creix la mobilització de la societat gràcies, també, a internet.

Els Estats Units s'han compromès a esquerdar la censura xinesa amb la promesa de 25 milions de dòlars en ajudes als ciberdissidents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut