Barcelona

Mas diu ara que l'impost de successions s'eliminarà però que no es farà "de cop"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat ara que l'impost de successions se suprimirà del tot a Catalunya però no de manera immediata. El president ha reiterat que la supressió d'aquest impost, que ha estat motiu de divergències amb el seu soci d'Unió, es farà amb caràcter retroactiu i que el tribut es deixarà en les mateixes condicions que a València o Madrid.

Actualitzat
"El que no podem fer és l'eliminació total i absoluta de cop. Els compromisos són per quatre anys i no per quatre mesos", ha assegurat Mas en declaracions a la cadena SER. El president català ha assegurat que, en qualsevol cas, l'eliminació de l'impost tindrà "caràcter retroactiu" amb data 1 de gener del 2011, de manera que els qui l'han pagat des de principi de l'any es beneficiaran dels canvis en aquesta figura impositiva.

Tal com ja havia avançat, Mas ha explicat que ha donat instruccions al Departament d'Economia i Coneixement perquè l'impost de successions quedi en una posició "igual o millor" que a Madrid o el País Valencià, i ha afegit que Catalunya serà l'autonomia amb una situació més avantatjosa en relació amb aquest tribut, amb l'excepció de Navarra, que té un règim tributari especial.

Primeres discrepàncies públiques a CiU des que és al govern


L'impost de successions, la supressió del qual és una de les principals promeses electorals, li ha portat força maldecaps a Artur Mas. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va anunciar que a l'abril s'eliminava totalment, però posteriorment el secretari del govern, Germà Gordó, va matisar l'anunci: la reforma que es preparava suprimia aquesta figura impositiva només als graus primer i segon de parentiu.

Unió va exterioritzar el seu malestar per aquesta rectificació, de la qual va assegurar no saber-ne res i, en un intent d'apaivagar les discrepàncies, el president Mas ha sortit al pas amb el nou anunci.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut