Barcelona

Mas intercedeix i anuncia que l'impost de successions serà com a Madrid i València

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha intercedit per acabar amb les discrepàncies entre Convergència Democràtica i Unió Democràtica en relació amb l'eliminació de l'impost de successions. Mas diu que l'impost desapareixerà parcialment i que els catalans no pagaran més que altres autonomies com Madrid o el País Valencià.

Actualitzat
El govern mantindrà parcialment l'impost de successions. Ho ha ratificat el president Artur Mas, després de la forta polèmica que s'ha obert en el si de la federació de Convergència i Unió. Els democristians han exigit que es compleixi el programa electoral, que preveu l'eliminació de les successions. Unió ha insistit a complir la promesa electoral després que el cap de setmana el secretari del govern, Germà Gordó, anunciés que la rebaixa seria parcial: tiets i nebots hauran de continuar pagant.

De moment, Mas no ha parlat de supressió total. Però sí que ha avançat que els catalans no tindran cap greuge respecte a altres autonomies, com Madrid i el País Valencià. Aquestes comunitats tenen bonificat aquest impost gairebé del tot però mantenen una quota  simbòlica. La bonificació arriba a un 99% quan els béns es transmeten entre pares i fills, i entre cònjuges i parelles de fet. En el cas de menors de 21 anys, la bonificació és encara més gran.

El president de la Generalitat ha justificat que la reforma de l'impost de successions pretén afavorir les persones que s'han esforçat tota la vida a estalviar i han mantingut els estalvis a l'àmbit familiar: "Ja han pagat els seus impostos i procurarem que no n'hagin de pagar gaires més".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut