El Caire

Els egipcis desafien Mubarak i la policia hi respon amb 500 detencions

Segona jornada consecutiva de manifestacions multitudinàries a Egipte. Milers de ciutadans han tornat a desafiar el règim demanant la dimissió del president Hosni Mubarak, tot i el fort desplegament policial i l'amenaça d'Interior de detenir tots els que protestin. Al Caire, la capital, hi ha hagut durs enfrontaments entre policies i manifestants amb una dotzena de ferits i 500 detinguts. Durant els dos dies de mobilitzacions hi ha hagut quatre morts: tres civils a Suez i un policia al Caire. En un intent d'aturar les protestes, Mubarak ha ordenat el bloqueig del Twitter i del Facebook, cosa que el govern egipci ha negat.

Actualitzat
Milers d'egipcis han tornat a desafiar el règim del president Hosni Mubarak i s'han manifestat per les principals ciutats del país, exigint que renunciï al poder. En les manifestacions, la policia detingut 500 persones. A la capital, el Caire, hi ha hagut enfrontaments entre la policia i els manifestants amb almenys una dotzena de ferits. Això, l'endemà de les protestes més importants des que Hosni Mubarak va arribar al poder, fa 30 anys.

En el segon dia de mobilitzacions, els manifestants s'han començat a congregar a l'entorn de la Cort Suprema i del Sindicat de Periodistes, entre fortes mesures policials. Els enfrontaments entre els agents i els manifestants s'han iniciat quan han tallat una de les vies principals de la capital i les forces de seguretat han carregat amb gasos lacrimògens i bales de goma. Poc després, en una avinguda propera, el carrer Tahir, els manifestants han llançat pedres i ampolles buides als policies, i han cremat un cotxe i diversos pneumàtics.

Detinguts per desafiar la prohibició de manifestar-se

El Ministeri d'Interior ja ho havia advertit: "Aquells que participin en moviments provocatius o manifestacions al carrer seran detinguts". La policia ha detingut unes 500 persones.

Sense Twitter ni Facebook

D'altra banda, els opositors al règim han aconseguit burlar les restriccions imposades a les comunicacions via internet, amb el bloqueig del Twitter i del Facebook, que és el mitjà per articular les protestes populars. El govern de Mubarak, però, ha negat qualsevol censura a internet.

Pel que fa a la reacció de la comunitat internacional davant d'aquestes protestes inspirades amb la revolta de Tunísia, la Unió Europea considera que les manifestacions reflecteixen les aspiracions dels egipcis per un canvi polític. Aquest dimarts, la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, va afirmar que el govern de Mubarak era estable.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut