El Caire

Almenys tres morts a Egipte en les manifestacions contra el règim de Mubarak

Almenys tres morts, alguns ferits i diversos detinguts a Egipte en les manifestacions que s'han fet contra el règim de Hosni Mubarak, unes mobilitzacions sense precedents en els 30 anys que és president. Els morts són dos manifestants a Suez i un policia al Caire. A la capital egípcia, unes 20.000 persones han demanat reformes polítiques i econòmiques. Els concentrats han estat convocats a través d'internet seguint la inspiració de la revolta de Tunísia.

Actualitzat
Tres morts, alguns ferits i diversos detinguts en la jornada de protestes a Egipte contra el règim de Hosni Mubarak, una mobilització sense precedents en els 30 anys que fa que és al poder.

A la capital, el Caire, on s'han aplegat unes 20.000 persones per demanar reformes polítiques i econòmiques, un policia ha resultat mort, mentre que les altres dues víctimes mortals, dos civils, han estat a la ciutat de Suez, on igual que a altres grans concentracions urbanes del país també han seguit la convocatòria.

Les causes són semblants a les de la revolta a Tunísia: l'increment de preus dels productes bàsics, l'atur elevat, la corrupció i la repressió oficial.

La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha fet una crida als egipcis perquè evitin la violència, i s'ha mostrat convençuda de l'estabilitat del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut