Un manifestant tunisià alça una fotografia trencada del president Ben Ali. (Foto: Reuters)
Un manifestant tunisià alça una fotografia trencada del president Ben Ali. (Foto: Reuters)
Tunis

Tunísia dicta una ordre d'arrest internacional a la Interpol contra Ben Ali

Tunísia ha dictat una ordre d'arrest internacional a la Interpol contra el deposat president Ben Ali. La justícia de Tunísia vol detenir el dictador, la seva esposa i altres membres de la família, actualment a l'Aràbia Saudita. Ho ha anunciat el ministre de justícia, que també ha fet públic que 11.000 reclusos han aconseguit fugir des que va caure el règim. Mentre, el país viu nous incidents als carrers. Les protestes públiques no s'aturen malgrat que aquest dimecres s'han d'anunciar els canvis al nou govern de transició.

Actualitzat
Tunísia ha engegat una ordre d'arrest internacional a la Interpol contra el deposat president Ben Ali, la seva esposa i altres membres de la família, segons ha informat el ministre de justícia. A més, s'ha fet públic que també busquen els sis homes de la guàrdia presidencial. Però els intents de trencar amb el passat no ha aturat algunes protestes al carrer.

Per primer cop des de l'inici de la revolta popular que va fer caure la dictadura de Ben Ali, han arribat a les mans a la capital del país durant una manifestació que s'havia convocat per donar suport al govern d'unitat. I és que bona part dels tunisians rebutgen l'actual govern perquè en formen part molts dels representants de l'antic règim. Per això, els enfrontaments han arribat quan s'han trobat els seus partidaris i els detractors.

Justament per aquest dimecres s'ha anunciat una remodelació del govern de transició nomenat fa just una setmana per cobrir les vacants dels ministres que van dimitir quan encara no tenia 24 hores de vida.

Mentrestant, els veïns més pròxims a Tunísia continuen observant atentament tot el que hi passa. El líder libi, Moamar al-Gaddafi, ha mostrat el seu suport a la revolta popular del país veí, però ha afegit que cal evitar ingerències estrangeres, en una clara referència a l'interès que demostren els Estats Units per l'evolució del fenomen tunisià.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut