Lleida

El TSJC suspèn cautelarment la prohibició del vel integral als edificis municipals de Lleida

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès de manera cautelar l'acord de l'Ajuntament de Lleida, aprovat a l'octubre, en què es prohibia l'ús del burca, el nicab i altres peces que tapin la cara a dins dels edificis municipals. La suspensió serà vigent fins que hi hagi sentència sobre el recurs presentat per l'associació musulmana Watani.

Actualitzat
La normativa segons la qual quedava prohibit l'ús del vel integral en dependències municipals de Lleida va entrar en vigor al desembre, quan la justícia encara no s'havia pronunciat respecte al recurs que l'associació musulmana Watani havia posat contra la mesura.

Ara, aquesta normativa queda en suspens, a l'espera d'una sentència definitiva de la justícia. De moment, el tribunal considera que la seguretat ciutadana està garantida per l'obligació de tot ciutadà a identificar-se a petició de l'autoritat.

La regidora de l'Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, ha assegurat que interposaran recurs contra aquesta decisió judicial. L'associació Watani, en canvi, ha mostrat satisfacció per la suspensió cautelar de la normativa. L'advocat que els representa creu que la mesura judicial pot ser un indici del que dirà més endavant la sentència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut