Barcelona

Joan Puigcercós posarà el càrrec de president d'ERC a disposició del partit en el Consell Nacional del 18 de desembre

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha reconegut i assumit en un article al seu blog el "duríssim càstig electoral" que ha rebut la seva formació a les urnes. Per això, ha decidit posar el seu càrrec de president a disposició del Consell Nacional, que haurà de prendre una decisió el 18 de desembre. Puigcercós atribueix la desfeta, entre altres factors, "a la greu divisió interna manifestada en el darrer Congrés Nacional", que, segons diu, "ha estat una greu irresponsabilitat per part de tots". Agraeix als militants la feina feta i també als 218.000 votants que el 28-N els van donar suport.

Actualitzat
El segon motiu que explicaria la pèrdua d'onze diputats seria, segons escriu al seu blog, "la decisió de fer president José Montilla, que ha causat un fort rebuig en una part important del nostre electorat". El tercer aspecte és "la priorització de la tasca governamental, que ha eclipsat l'èpica nacional que precisament ens va portar al govern".

La decisió de posar el càrrec a disposició del partit té lloc després de la reunió de l'Executiva Nacional i d'un seguit de consultes amb representants territorials. El Consell Nacional, el màxim òrgan d'ERC entre congressos, haurà de dir si fa confiança a Puigcercós el 18 de desembre.

En el seu article, Joan Puigcercós assegura que té "forces per redreçar la situació creada pels darrers resultats electorals". Malgrat això, afirma que "si els companys del Consell Nacional em retiren la confiança, faré un pas enrere i continuaré treballant pel projecte d'Esquerra des de la més estricta militància de base". A més, conclou: "Hem de saber fer-nos dignes de l'herència de Macià i Companys."
Anar al contingut