Un dels homes que va poder sortir de la mina s'abraça amb els familiars. (Foto: Reuters)
Un dels homes que va poder sortir de la mina s'abraça amb els familiars. (Foto: Reuters)
Wellington

Els 29 miners atrapats en una mina de Nova Zelanda moren després d'una segona explosió

Les autoritats de Nova Zelanda han confirmat que els 29 miners atrapats des de feia sis dies en una mina han mort després d'una segona explosió de gas metà a la galeria on estaven confinats. El comandant de la policia, Gary Knowles, ha afirmat que "no hi ha supervivents després d'una nova explosió sota terra". El primer ministre neozelandès ha parlat de tragèdia nacional i ha decretat un dia de dol.

Actualitzat
Els 29 miners atrapats des de feia sis dies en una mina de carbó a Nova Zelanda han mort després d'una segona explosió de gas metà. El comandant de la policia, Gary Knowles, ha explicat que hi ha hagut una altra explosió molt violenta sota terra i que tots els miners han mort. "En aquell moment jo era prop de l'entrada de la mina i el soroll ha estat impressionant, igual de potent que el de la primera explosió", ha dit.

Després de conèixer la notícia, desenes de familiars dels miners atrapats han abandonat plorant la sala de premsa i han carregat contra la policia per haver-se negat a baixar a la mina per salvar-los. Les tasques de rescat van quedar paralitzades des del primer moment per la reticència de les autoritats de permetre als equips de rescat baixar a la mina pel risc del gas tòxic.

Malgrat la ràpida actuació dels equips de rescat en cap moment es va poder establir contacte amb els atrapats i només dos miners van aconseguir sortir a la superfície. En un primer moment, l'experiència recent del rescat dels miners xilens va fer tenir esperances als familiars. Les autoritats han anunciat la creació d'una comissió independent que investigui els motius de l'explosió de gas.
Anar al contingut