L'Orfeó Català no descarta ampliar les accions penals contra altres imputats  (Foto: su-lin/Flickr)
L'Orfeó Català no descarta ampliar les accions penals contra altres imputats (Foto: su-lin/Flickr)
Barcelona

Els treballadors del Palau demanen que la investigació de l'espoli arribi fins al final

Els treballadors del Palau de la Música han exigit en una comunicat que la investigació de l'espoli de la institució arribi "fins al final" i que s'aclareixi també "el possible delicte de connivència corrupta entre Fèlix Millet i qualsevol partit polític". El col·lectiu recorda també que fins ara ha estat en silenci "per no perjudicar les investigacions" i ara ha volgut deixar clar el suport a "qualsevol iniciativa, vingui de qui vingui" per aclarir què va passar amb els fons de la institució que presidia Fèlix Millet. El comunicat s'ha difós després que el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau hagi provocat divisió en el si de la institució.

Actualitzat
Els treballadors afirmen al document que és "un dret i una obligació de tots demanar la completa depuració de responsabilitats perquè qui enganyi, menteixi i robi la societat no quedi impune, sigui quina sigui la seva filiació política o càrrec".

En l'última setmana hi ha hagut polèmica arran de la decisió del Consorci del Palau de la Música –on hi ha la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura- d'afegir-se a la petició de la fiscalia de demanar que s'imputin càrrecs de Convergència Democràtica per presumpte desviament de fons. Això implicaria obrir una segona causa en relació amb l'espoli.

La Fundació Palau de la Música-Orfeó Català se'n va desmarcar i el president en funcions de l'entitat, Josep Maria Busquets, va argumentar que ningú no els havia consultat la decisió i que la junta en funcions, després de parlar-ho, va decidir que la separació en dues causes era una "decisió política" i que, en qualsevol cas, sumar-s'hi hauria de ser decisió de la junta que sortirà de les eleccions del 24 d'aquest mes. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut