Barcelona

La Fundació Palau de la Música rebutja imputar membres de CDC

La Fundació Palau de la Música-Orfeó Català s'ha desmarcat de la Fiscalia i ha evitat demanar que el jutge Juli Solaz citi com a imputat el tresorer de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar, i que obri una peça a part sobre el suposat cobrament de comissions de CDC, revelat per l'Agència Tributària. En canvi, el Consorci del Palau de la Música -format per la Generalitat, l'Ajuntament i el Ministeri de Cultura- ha exigit que Daniel Osàcar sigui citat a declarar com a imputat i també el responsable de l'àrea d'Immigració de CDC, Àngel Colom. El Consorci creu que han d'explicar al jutge el presumpte finançament irregular del partit amb el cobrament de comissions que les empreses pagaven a través de Millet i Montull quan dirigien el Palau.

Actualitzat
El jutge Juli Solaz va emetre una providència en què demanava a totes les parts personades en el cas que li demanessin noves diligències a partir de l'evolució del cas i de l'informe de l'Agència Tributària.

En aquest informe, l'Agència Tributària va revelar que la constructora Ferrovial hauria pagat comissions del 4% per l'adjudicació de grans obres públiques, de les quals el 2,5% haurien anat a parar a Convergència Democràtica i l'1,5% se l'haurien quedat els exresponsables del Palau. Amb aquests cobraments, CDC hauria aconseguit 5,8 milions d'euros.

La Fiscalia va reclamar al jutge que cités a declarar com a imputat el tresorer de CDC, Daniel Osàcar, perquè el seu nom va aparèixer vinculat als pagaments, així com el secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom. També va demanar l'obertura d'una peça a part sobre el suposat pagament de comissions a Convergència durant l'etapa de govern de Jordi Pujol.

Els nous responsables del Palau de la Música han remès un escrit al jutge, on no fan cap referència a l'informe de l'Agència Tributària. En aquest escrit la Fundació es limita a demanar que se citi a declarar per segona vegada els antics responsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull. També insten Solaz a cridar a declarar l'altra imputada en la causa, Gemma Montull i a Elisabet Barberà, secretària personal de Millet durant més de 35 anys.

El Palau es desmarca així de la petició de la Fiscalia, que va ser durament criticada pel líder de CiU, Artur Mas, que va acusar el ministeri públic d'entrar en campanya. Els nous responsables del Palau tampoc no han demanat que se citi a declarar com a imputat l'exlíder del Partit per la Independència (PI) i actual secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, pels 75.000 euros que Fèlix Millet li va donar per finançar els deutes del seu partit.

El Consorci i l'Ajuntament, amb la petició de la Fiscalia

Segons han confirmat fonts judicials a Catalunya Informació, el Consorci del Palau de la Música -format per la Generalitat, l'Ajuntament i el Ministeri de Cultura- ha exigit també que siguin citats a declarar com a imputats el responsable de finances de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar, i el de l'àrea d'Immigració, Àngel Colom. Com va fer la Fiscalia a principis de mes, el Consorci creu que han d'explicar al jutge el presumpte finançament irregular del partit amb el cobrament de comissions que les empreses pagaven a través de Millet i Montull quan dirigien el Palau.

A més del Consorci del Palau de la Música, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també veu prou indicis perquè el jutge investigui el suposat finançament irregular de CDC a través de la institució musical que presidia Fèlix Millet.

CDC critica la "instrumentalització" del cas


Convergència ha criticat en un comunicat que l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Cultura demanin que s'investigui els membres de CDC. En l'escrit, CDC recorda que les tres administracions estan liderades per socialistes i acusa el PSC "d'instrumentalitzar de manera barroera" el cas per "utilitzar-lo electoralment".

CDC qualifica de "curiosíssim" que en canvi l'Orfeó i la Fundació Palau de la Música no s'afegeixin a les peticions de la Fiscalia d'investigar el suposat finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música. En el comunicat, CDC afegeix que confia en la innocència d'Osàcar i Colom.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut