Els programes polítics miren d'esquivar el debat dels pactes

Actualitzat
Si guanya les eleccions, Artur Mas no comptarà amb el "sí" d'ERC per a la investidura com a president de la Generalitat si no es compromet a convocar un referèndum independentista. S'ha encarregat de deixar-ho clar aquest dijous Joan Puigcercós en un míting a Llinars del Vallès. Puigcercós ho ha remarcat després que aquest dimecres al "Polièdric", en una entrevista a Catalunya Informació, es mostrés obert a facilitar la investidura de Mas sense posar la condició de la consulta: "ERC pot formar part d'un govern, donarà suport a un govern, farà una investidura sempre que es compleixin sis condicions que creiem que són necessàries per al país però la primera, que quedi clar, la primera: un referèndum per decidir democràticament si volem que Catalunya sigui independent, sí o no. I això és el que volem". A banda del referèndum, entre les principals condicions que ERC posa sobre la taula, hi ha el concert econòmic.

La candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, en un míting a Mataró, demana a Artur Mas una resposta sobre un possible pacte amb ERC i afirma que el seu silenci ja és un posicionament: "I jo crec que aquest silenci d'avui del senyor Artur Mas ha referendat un possible pacte de govern amb ERC, ha referendat un nou pacte de l'estelada". L'empresa encarregada del polèmic videojoc del PP ha dit ara que va ser un error, que es va penjar una versió de prova, i n'ha assumit totes les responsabilitats. El nou videojoc corregit encara no s'ha penjat al web.

En l'acte central a Tarragona, ICV ha reivindicat l'acció del govern d'Entesa. No en va la cap de llista, Hortènsia Grau, ha estat la responsable d'Interior en aquesta demarcació: "Hem canviat valors hegemònics, com el de la velocitat, anar xutat per arribar 10 minuts abans. Avui dia els nens ja tenen incorporat el valor que l'aigua és un bé escàs. Això fa uns quants anys era impensable". El presidenciable ecosocialista Joan Herrera ha aprofitat per respondre a Artur Mas la seva negativa de fer públic el seu patrimoni, com ja ha fet ell: "Aquell, l'escapista professional, aquell que no vol explicar en quins interessos es veu, és el que ens titlla d'electoralistes. Quina barra".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut