Campanya de beques de la Fundació Catalana de l'Esplai
Les excursions formen part de l'essència de les colònies
Catalunya

Les colònies a debat

Cristina Gutiérrez, codirectora de la granja escola de Santa Maria de Palautordera i patrona de la Fundació per a l'Educació, s'ha posat en contacte amb el 3cat24 per obrir un debat amb els lectors sobre la conveniència o no de fer colònies enguany a les escoles.

Actualitzat
Arran de la polèmica que ha generat la decisió d'algunes escoles de no fer colònies ni excursions durant aquest curs escolar com a mesura de protesta per l'eliminació de la jornada intensiva del mes de juny, Cristina Gutiérrez considera que cal parlar als mitjans de comunicació perquè "els ciutadans es puguin formar opinions objectives".

Segons ella, això va contra el mateix model educatiu i en perjudici dels alumnes, i afecta directament altres sectors, com el de les cases de colònies i els monitors. "Aquesta és una mesura desesperada i desafortunada per part dels mestres, i s'han anteposat els interessos dels professors davant dels alumnes."

D'altra banda, els mestres han dit prou a l'administració, afectats per la retallada del 5% i per la manca de recursos materials i humans que ha comportat la crisi i per la supressió de la jornada intensiva.

Una de les conseqüències directes d'aquesta situació és que aquest any molts nens es quedaran sense colònies.

Avui, però, les escoles catalanes han començat a aixecar el boicot a les colònies i excursions després que Educació hagi fet marxa enrere en la decisió de suspendre la jornada intensiva al juny. El departament que encapçala Ernest Maragall permetrà que es torni a fer, sempre que la comunitat educativa, les famílies i els representants municipals hi estiguin d'acord, i això s'ha traduït automàticament en un augment de les reserves, segons l'Associació Catalana d'Empreses d'Oci i Cultura

I tu, què en penses? Creus que els mestres només han mirat els seus interessos? Ha estat, potser, una bona solució perquè el Departament d'Ensenyament dialogui amb totes les parts implicades i s'arribi a un consens?

Deixa'ns el teu comentari i participa en el debat de la setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut