Madrid

L'Ertzaintza reconeix que l'atestat sobre la intervenció d'Otegi es va fer a través de la premsa

L'Ertzaintza reconeix que els informes policials sobre la intervenció d'Arnaldo Otegi al velòdrom d'Anoeta, el 2004, es van fer a partir de les informacions dels mitjans de comunicació. Així ho ha declarat un dels agents del cos durant el judici que s'està fent a l'Audiència Nacional contra l'exportaveu de la il·legalitzada Batasuna per enaltiment del terrorisme. Arnaldo Otegi, en la seva declaració, ha negat aquestes acusacions i ha assegurat que amb el seu discurs només volia "exposar la seva proposta de solució pacífica del conflicte a Euskadi". Pels mateixos fets, també s'asseuen al banc dels acusats els dirigents abertzales Joseba Permach i Joseba Álvarez.

Actualitzat
L'exportaveu de la il·legalitzada Batasuna Arnaldo Otegi ha tornat a seure al banc dels acusats. En aquest cas, l'Audiència Nacional el jutja per la seva intervenció el 14 de novembre del 2004 al velòdrom d'Anoeta, a Sant Sebastià, i li imputa un delicte d'enaltiment del terrorisme.

L'agent de l'Ertzaintza que va elaborar l'atestat del míting d'Anoeta ha reconegut que el va redactar a través d'informes de la premsa i la televisió perquè els agents de la policia basca no eren dins del recinte. "No en vam ser testimonis. No érem a l'interior del velòdrom. La informació es va agafar dels escrits dels mitjans de comunicació i de les diferents cadenes de televisió", ha afirmat el policia.

Un altre agent, en aquest cas de la policia espanyola, ha assegurat al judici que dins del velòdrom d'Anoeta es van cridar consignes a favor d'ETA. A més, ha assegurat que el discurs d'Otegi era de caràcter polític i que ell era el líder inqüestionable de l'acte.

A banda d‘Arnaldo Otegi, aquest dijous ha declarat davant del tribunal Joseba Permach, que ha defensat, igual que Otegi, que l'objectiu de l'acte d'Anoeta era presentar "un projecte de pau". Permach ha afirmat que dos dies abans de l'acte van fer arribar la seva proposta al llavors lehendakari, Juan José Ibarretxe, a la seu del govern basc. Ha negat que a l'acte es repartissin Zutabes, és a dir, els butlletins interns d'ETA.

De la seva banda, Joseba Álvarez, el tercer acusat, ha assenyalat que "no hi havia cap símbol ni anagrama d'ETA" al míting celebrat a Anoeta, i ha afegit que va sentir consignes dels presents a favor de la independència del País Basc i de la tornada a casa dels "presos polítics" i en cap cas en favor d'ETA.

La fiscalia sol·licita una condemna de 18 mesos de presó per a Otegi, que ha negat totes les acusacions i ha desvinculat l'acte d'ETA. Pels mateixos fets, també s'asseuen al banc dels acusats els dirigents abertzales Joseba Permach i Joseba Álvarez.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut