Barcelona

Barcelona Acció Solidària deixarà de fer la caravana a l'Àfrica arran del segrest de Vilalta, Pascual i Gámez

L'ONG Barcelona Acció Solidària deixarà de fer la caravana que organitzava des de fa nou anys com a conseqüència del segrest, el novembre de l'any passat, de tres dels seus cooperants: Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alicia Gámez. L'enviament de material a l'Àfrica es farà a partir d'ara per via marítima durant tot l'any i el supervisarà personal dels països receptors.

Actualitzat
Tot el material recollit per les prop de 40 ONGs que integren la caravana solidària s'enviaran amb vaixell des del port de Barcelona fins als països receptors, des d'on personal local s'encarregarà de distribuir-lo pels més de 100 projectes al Marroc, Gàmbia, Senegal i Mauritània. D'aquesta manera, només caldrà que dues o tres persones viatgin amb el material per fer-ne supervisar.

Segons fonts de l'organització, aquest canvi es deu a les millores de les infraestructures a l'Àfrica i ha assegurat que el segrest dels tres cooperants ha estat només un punt d'inflexió.

L'organització també ha assegurat que Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alicia Gámez ja fan gairebé vida normal i que Pascual ja col·labora activament en la nova etapa de l'ONG.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut