Imatge d'arxiu de l'expresident del govern espanyol Felipe González (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de l'expresident del govern espanyol Felipe González (Foto: Reuters)
Madrid

Rubalcaba: "Sempre hi ha gent disposada a saltar al coll de Felipe González"

El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha sortit en defensa de Felipe González i les crítiques abocades contra les seves declaracions sobre la lluita contra ETA quan ocupava La Moncloa. Rubalcaba considera que "sempre hi ha gent disposada a saltar al coll" de l'expresident. "Hi ha gent que l'odia i gent que l'estima, i jo estic entre els segons".

Actualitzat
En una entrevista al diari "El País", Felipe González va assegurar que va poder ordenar "volar" tota la cúpula d'ETA al final dels anys vuitanta. Es va filtrar que els dirigents de la banda terrorista planejaven reunir-se a França. González admet que no ho va fer per les relacions que llavors hi havia amb el país veí. L'expresident reconeix, però, que potser va cometre un error.

La d'Alfredo Pérez Rubalcaba no ha estat l'única veu socialista que ha sortit en defensa de l'expresident espanyol. El secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, ha qualificat d'"home d'Estat" Felipe González i ha considerat que les seves declaracions sobre la lluita contra ETA als anys vuitanta deixen clar que la seva actuació va ser "totalment coherent amb la llei".

Sobre les crítiques del PP, Iglesias ha afirmat que sempre que parla l'expresident es "posen nerviosos" i els ha recordat que ja han passat catorze anys des que va abandonar el govern.

Pel que fa a les acusacions de l'esquerra abertzale, que ha demanat a la justícia internacional que jutgi Felipe González per l'assassinat de desenes de bascos, Marcel·lí Iglesias ha recordat que "quan va tenir dubtes, la resposta que va donar l'expresident González va ser totalment coherent amb la llei".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut