Atenes

Detonats dos paquets bomba a l'aeroport d'Atenes, dirigits a l'Europol i a la Cort Europea de Justícia

Nou ensurt a la capital grega. Les forces de seguretat han fet detonar dos paquets sospitosos a l'aeroport d'Atenes que contenien artefactes explosius. Els paquets tenien com a destinatari l'Europol i la Cort Europea de Justícia. Aquests no han estat els únics paquets interceptats aquest dimarts. Se n'han trobat d'altres d'adreçats a les ambaixades de Rússia, Alemanya, Xile, Bulgària i Suïssa. Dilluns se'n van detectar més, destinats a les ambaixades de Mèxic, Holanda i Bèlgica, tots a la capital grega. Cap dels paquets bomba ha causat víctimes.

Actualitzat
La policia grega ha extremat les mesures de seguretat. Els dos últims paquets sospitosos han estat detectats a la terminal de càrrega de l'aeroport d'Atenes. S'ha confirmat que contenien explosius i han estat detonats. Anaven adreçats a les oficines de l'Europol i a la Cort Europea de Justícia, segons han detallat fonts policials.

Rússia, Alemanya, Xile, Bulgària i Suïssa


Aquest no ha estat, però, l'únic ensurt del dia. Les autoritats gregues informaven hores abans d'una explosió a l'ambaixada de Rússia a Atenes i que els equips d'artificiers han fet detonar de manera controlada un paquet a l'ambaixada d'Alemanya.

Els artificiers de la policia també han fet esclatar un paquet sospitós enviat a l'ambaixada xilena, i un altre paquet bomba localitzat a la seu d'una companyia de correus de la capital grega.

Abans, també, hi havia hagut una explosió de poca potència a l'ambaixada de Suïssa que no ha provocat víctimes. I en una altra ambaixada, la de Bulgària, s'ha fet esclatar un altre paquet sospitós.

Mèxic, Holanda i Bèlgica

La policia grega i les ambaixades ubicades a Atenes es troben en estat d'alerta des de la primera onada de paquets bomba descoberts aquest dilluns, destinats a les ambaixades de Mèxic, Holanda i Bèlgica, i al president francès, Nicolas Sarkozy. Els agents van detenir dos sospitosos, que vinculen amb grups d'extrema esquerra.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut