Un artificier es dirigeix a desactivar un dels artefactes trobats a la capital grega. (Foto: EFE)
Un artificier es dirigeix a desactivar un dels artefactes trobats a la capital grega. (Foto: EFE)
Atenes

Desactivats diversos paquets bomba a Atenes, un dels quals dirigit a Sarkozy

Ensurt a la capital grega. La policia ha desactivat a Atenes diversos paquets bomba, després que un primer paquet, dirigit a l'ambaixada mexicana, hagi explotat i hagi ferit lleument una treballadora d'una empresa de missatgeria. El president francès, Nicolas Sarkozy, i les ambaixades de Bèlgica i Holanda a Atenes n'eren els destinataris. La policia grega ha detingut dos homes sospitosos d'estar vinculats amb un grup extremista d'esquerres grec, i descarta cap lligam amb Al-Qaeda.

Actualitzat
La primera explosió s'ha produït al barri de Pagrati, en una oficina de correus d'Atenes i ha ferit lleument una treballadora. La deflagració ha estat de poca intensitat, segons mitjans de comunicació grecs. Una brigada antiterrorista ha recollit les restes de l'explosiu per analitzar-les.

La policia ha detingut dues persones, que en el moment de l‘arrest anaven armats i duien armilles antibales.  Es tracta de dos homes que podrien pertànyer al grup terrorista Conspiració de Núclis de Foc que va iniciar la seva activitat el 2007. Estarien al darrere d'altres atemptats amb explosius, com el del consulat de Xile a la ciutat de Salònica, al nord de Grècia,

Segons el govern grec, no es pot establir cap relació entre aquests fets i els paquets explosius trobats divendres en diversos avions de càrrega.


Anar al contingut