Barcelona

El servei Google Transit inclou per fi la ciutat de Barcelona i facilita la decisió sobre rutes a temps real

Moure's per les ciutats sembla més fàcil gràcies a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Des d'avui, Barcelona forma part de les ciutats integrades en el servei Transit de Google Maps, que permet decidir rutes basades en les dades reals del transport públic.

Actualitzat
Google Transit arriba per fi a Barcelona. Aquest servei, estrenat l'any 2007, funciona des d'avui a la capital catalana gràcies a un acord de l'empresa de cerques amb Transports Metropolitans de Barcelona i l'Entitat Metropolitana del Transport a més del Tram i els Ferrocarrils Catalans.

L'eina permet als usuaris l'establiment de rutes per moure's per una població amb les dades a temps reals dels transports públics, els temps d'espera i tota la informació que flueix des d'aquests organismes. És per això que ha calgut esperar, perquè aquest acord ha trigat a concretar-se fins que aquest matí s'ha presentat. També hi ha la versió per a mòbil.

Calcular la ruta

De fet, el càlcul de temps per a una ruta ja era possible gràcies a l'aplicació "Vull anar" que es manté activa. Però la incorproació a l'eina de Google situa Barcelona al mateix lloc on ja hi ha moltes altres ciutats del món i se suposa que és més acurada gràcies a l'actualització de les dades per afegir-hi advertiments i les incidències del servei.

La previsió és que d'aquí a pocs mesos s'hi puguin afegir el servei de "bicing" i també Rodalia, per donar servei a rutes d'àmbit metropolità.

Més novetats

Aquesta actuació és la continuació d'un canvi substancial a TMB, ja que no fa gaire han creat i posat en servei una aplicació per a iPhone, basada en la "realitat augmentada". Consisteix a donar indicacions de transport a partir del reconeixement de la posició gràcies a la càmera i a la geolocalització. Els primers dies hi va haver més de sis mil descàrregues. Anteriorment, s'havia activat l'eina "Mou-te", com ja va informar aquest mitjà.

Google Transit s'ha estès a moltes ciutats. Ja es trobava en funcionament a València, Bilbao i Madrid, a més de moltes ciutats dels Estats Units, el Japó i les més importants d'Europa. Però la primera població catalana que va comptar amb aquest servei sembla que va ser Reus.

Aquest és el vídeo de presentació amb què es vol donar a conèixer el servei:


Anar al contingut