Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida recorreran la retallada del reglament d'ús del català

L'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida defensaran l'ús preferent del català a les administracions i recorreran la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha suspès cautelarment diversos articles del reglament d'ús del català d'aquestes dues administracions. L'alt tribunal català deixa sense efecte els articles que fixen el català com a llengua preferent i s'emparen per fer-ho en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Des de la Generalitat, el vicepresident del govern Josep-Lluís Carod-Rovira ho veu com una involució i insta les administracions a continuar donant preferència al català.

Actualitzat
Les dues administracions afectades per la decisió del TSJC de retallar el reglament d'ús del català recorreran la decisió de l'alt tribunal català.

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que presentarà recurs perquè considera que el reglament d'ús del català compleix la legalitat vigent. Ho han explicat en un comunicat on també han advertit als populars que s'equivoquen fent de la llengua un element de confrontació.

De la seva banda, el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que va portar la normativa als tribunals, demana que s'acati la decisió i que s'obligui els treballadors municipals a adreçar-se als ciutadans tant en català com en castellà.

Esquerra i CiU, que van impulsar l'aprovació del reglament, exigeixen al govern municipal fermesa per aplicar-lo. El ple va aprovar la normativa el 5 de febrer passat també amb els vots del PSC i Iniciativa.

Lleida també recorrerà


Des de la Diputació de Lleida, el seu president, Jaume Gilabert, ha anunciat en una entrevista a l'informatiu "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio, que recorreran la decisió del TSJC i que estudiaran com fer-ho en els cinc dies de marge de què disposen per presentar recurs.

La Generalitat critica la decisió del TSJC

Les valoracions a la decisió del TSJC també han arribat des del govern català. El vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, hi veu una sentència més política que no pas judicial, i ho considera una involució incomprensible. Carod creu que les administracions han de continuar donant preferència al català malgrat que la sentència del TC va establir que l'"ús preferent" del català a les administracions i els mitjans de comunicació era contrari a la Constitució.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut