Barcelona

Els pèrits confirmen que CDC i Millet es van repartir comissions de Ferrovial

Els pèrits d'Hisenda han ratificat l'informe en què xifraven en 23 milions d'euros l'espoli del Palau de la Música. En més de dues hores de declaració, han confirmat el paper d'intermediari que feia Fèlix Millet per al pagament de comissions de Ferrovial cap a Convergència Democràtica. Tampoc no han dubtat a identificar el "Daniel" dels papers trobats al Palau amb Daniel Osàcar, tresorer de Convergència després de succeir en el càrrec Carles Torrent, que, suposadament, també rebia diners a través de Millet. En declaracions a "El Cafè de la República", de Catalunya Ràdio, Mas ha contradit l'informe dels pèrits.

Actualitzat
Segons han indicat fonts judicials, ja que les declaracions es fan a porta tancada, els pèrits han estat contundents a l'hora de vincular els pagamets de la constructora Ferrovial cap a Convergència Democràtica. Ferrovial hauria pagat comissions del 4% per l'adjudicació d'obra pública en els governs de CiU. Aquí s'inclourien les obres de la línia 9 del metro o la Ciutat de la Justícia. D'aquestes comissions el 2,5% haurien anat a parar a CDC i l'1,5%, als responsables del Palau. El vincle s'estableix perquè hi consta el nom de l'extresorer de CiU, Carles Torrent i, després de morir, apareix el nom del seu successor, Daniel Osàcar. Aquests noms apareixen en la documentació que es va decomissar quan es va escorcollar el Palau de la Música al juliol del 2009.

La fiscalia demanarà ara que tornin a declarar davant del jutge Millet i Montull. Amb les conclusions dels tècnics d'Hisenda, pren força la possibilitat que el tema de Ferrovial i Convergència se separi del cas de l'espoli del Palau i es tracti individualment.

Mas nega el que diuen els pèrits


En declaracions a "El Cafè de la República" aquest dilluns a la nit, el líder de CiU, Artur Mas, ha contradit l'informe del pèrits de l'Agència Tributària segons el qual l'empresa Ferrovial hauria pagat comissions a Convergència a través del Palau de la Música. Mas ha dit que desconeix si la constructora va pagar favors polítics però ha assegurat que el seu partit no en va cobrar.

Anar al contingut