El pacte entre Rodríguez Zapatero i Rivero ha estat el detonant que ha fet volar el govern canari pels aires. (Foto: Coalició Canària)
El pacte entre Rodríguez Zapatero i Rivero ha estat el detonant que ha fet volar el govern canari pels aires. (Foto: Coalició Canària)
Madrid

El PSOE signa amb Coalició Canària l'acord perquè doni suport als pressupostos

El PSOE i Coalició Canària han segellat l'acord pel qual els dos diputats d'aquesta última formació donarà suport als pressupostos generals de l'Estat pel 2011. Això permetrà que tirin endavant gràcies al suport que també hi han acordat el PSOE i el PNB. El pacte amb els canaris preveu el traspàs de competències com les polítiques actives d'ocupació -amb les mateixes condicions amb què s'ha pactat al País Basc- i la Inspecció de Treball -en aquest cas, amb el mateix tracte que Catalunya, entre altres transferències pendents. A més, s'ha acordat el suport a un nou Estatut d'Autonomia, el reconeixement de les aigües interiors de l'arxipèlag i un increment de les bonificacions de les taxes aeroportuàries.

Actualitzat
El govern espanyol i Coalició Canària han confirmat l'acord pels pressupostos després que, divendres, ho fes també el Partit Nacionalista Basc. Un dels punts en comú dels dos pactes és el traspàs de les polítiques actives d'ocupació que, segons ha explicat el president de Coalició Canària, Paulino Rivero, es farà en els mateixos termes. 

Del pacte amb els canaris també en destaca el desbloqueig d'un nou Estatut d'Autonomia per a les illes, una qüestió que ara està encallada perquè el Partit Socialista canari vincula el nou text a una reforma del sistema electoral. Segons Rivero, l'acord pels comptes preveu que l'Estatut tingui en compte "la llunyania i el fet insular", mentre que la reforma del sistema electoral es remet al Parlament canari. 

Altres aspectes acordats fan referència al Règim Econòmic i Fiscal de l'arxipèlag, que s'ha de renovar entre el 2012 i el 2013. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut