L'espectacle sobre Joan Maragall s'ha estrenat a Girona. (Foto: ACN)
L'espectacle sobre Joan Maragall s'ha estrenat a Girona. (Foto: ACN)
Girona

El director de teatre Joan Ollé estrena amb èxit el seu tribut al poeta Joan Maragall

L'obra "Joan Maragall: la llei de l'amor" s'ha estrenat amb èxit aquest dissabte a la nit al Festival Temporada Alta de Girona. El muntatge és el particular homenatge que el director teatral Joan Ollé ret al poeta Joan Maragall just quan es compleix el 150è aniversari del seu naixement i 100 anys de la seva mort. L'obra beu de la producció periodística i poètica de l'autor català.

Actualitzat
L'obra es divideix en dues parts: una primera centrada en la seva joventut i els primers textos poètics, on l'amor i Catalunya són els temes principals, i una segona enfocada al compromís polític i cultural del poeta.

Montserrat Carulla, Joan Anguera i Paula Blanco són alguns dels intèrprets de l'obra.

Acte a l'Arxiu Maragall

Barcelona també ha volgut recordar el poeta i ho ha fet en un acte d'homenatge a l'Arxiu Maragall, tot i que l'escenari inicial era la plaça de Molina, que a última hora s'ha descartat per la pluja. Prop d'un centenar de persones han assistit a l'acte, entre les quals membres de la seva família com l'expresident Pasqual Maragall o el conseller Ernest Maragall. Després dels discursos institucionals, l'actriu Rosa Novell i el violoncel·lista Quim Alabau han interpretat l'espectacle "Joan Maragall, el ciutadà".

Anar al contingut