Barcelona

Tanca la capella ardent de Joan Triadú al Palau de la Generalitat amb la presència de personalitats catalanes

La capella ardent del pedagog i activista cultural Joan Triadú que s'havia obert al públic a la una del migdia al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha tancat divendres a les 8 del vespre. Dissabte a les 12 del migdia se celebrarà una missa en memòria de Triadú que va morir aquest dijous als 89 anys. Impulsor de la llengua i la literatura catalanes, Triadú explicava que el que més li agradava era fer classe, tot i que també va destacar per la creació del Premi de Poesia de Cantonigròs i la fundació de la coneguda Escola Thau. Joan Triadú també va impulsar el Premi Sant Jordi i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, guardó que se li va concedir el 1992.

Actualitzat
El poeta, pedagog, crític literari i impulsor cultural Joan Triadú va morir a l'Hospital de Barcelona als 89 anys. De la seva llarga carrera, destaquen la creació del Premi de Poesia de Cantonigròs, l'impuls del Premi Sant Jordi i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, així com la fundació de l'Escola Thau.

La capella ardent del pedagog i activista cultural Joan Triadú, mort aquest dijous, ha estat instal·lada al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ha tancat a les vuit del vespre. Al llarg del dia familiars i personalitats destacades del món polític i cultural l'han volgut acomiadar i donar el condol a la família. Entre elles el president de la Generalitat José Montilla, també Artur Mas que ha definit Triadú com un home "de gran talent i gran compromís", a més d'un home "lúcid". També Ernest Benach, Josep Maria Pelegrí i el poeta Màrius Sampere.

Molts exalumnes de Triadú han tingut paraules d'elogi pel seu professor. Com per exemple l'advocada Magda Oranich que ha dit que la seva vocació era un "món obert en una època molt grisa del franquisme" i tot i que l'ha definit com "dur i seriós", Triadú va ser "un gran mestre, un gran professor". També ha recordat el treball que va fer perquè la literatura catalana "a dia d'avui segueixi viva".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut