Barcelona

Crítiques unànimes des de l'oposició al retorn de Corbacho

El desembarcament de l'encara ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, a la precampanya per a les pròximes eleccions catalanes amb l'anunci que deixarà el càrrec per anar de número 3 a les llistes del PSC ha portat cua. L'oposició vol aprofundir en la crítica a l'"operació Corbacho", amb arguments diversos. Artur Mas ha eludit l'atac directe però ha carregat contra els socialistes acusant-los de ser els causants de la situació actual. Joan Herrera assegura que Corbacho és "l'ànima més conservadora del PSC" i alerta que representa la sociovergència.

Actualitzat
El president de CiU, Artur Mas, ha eludit aquest dissabte criticar directament Celestino Corbacho però ha assegurat que portar gent com ell, "que han creat xifres d'atur tan altes i ho fan tan malament", allunya el canvi que necessita Catalunya. Un canvi que, segons ell, no passa per comptar amb els "causants de la situació actual", és a dir, els socialistes. Mas ha subratllat que el sector catalanista del PSC "s'està debilitant i està perdent els referents", en referència a l'autodescartament d'Antoni Castells de la candidatura.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que la tornada a Catalunya del ministre de Treball és l'expressió "de l'ànima més conservadora del PSC". En la seva intervenció al consell nacional de la formació ecosocialista, Herrera s'ha mostrat preocupat perquè Corbacho expressa "l'entesa entre PSC i CiU per fer polítiques de dretes" i tem una sociovergència que retalli drets socials.

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, interpreta la marxa de Corbacho com una bona notícia per a Zapatero, que, a parer seu, "s'ha tret un problema de sobre". En un comunicat, ha criticat Zapatero per "oferir el cap de Corbacho als sindicats" abans de la vaga general, que tindrà lloc a finals de setembre. Per Sánchez-Camacho, "l'envia a Catalunya, on farà tàndem amb el pitjor president de la història" d'aquesta comunitat.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, també carrega contra la incorporació del ministre i assegura que "Corbacho seguirà l'estela nacionalista de Montilla" i "si suma suficients vots, Corbacho serà conseller del tercer tripartit, al costat de Puigcercós i els que volen separar-nos de la resta d'Espanya". El líder de C's acusa Corbacho i Montilla d'"intentar perpetrar l'enèsima estafa als votants no nacionalistes". Rivera també considera "una broma" que el PSC "col·loqui" un ministre que "ha batut el rècord de nombre d'aturats de la història d'Espanya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut