Joan Herrera es dirigeix als càrrecs del partit en el Consell Nacional d'ICV. (Foto: ACN)
Herrera i Camats encapçalaran la llista d'Iniciativa per Barcelona a les eleccions. (Foto: ACN)
Barcelona

Iniciativa presenta les llistes per a les eleccions amb Herrera de candidat i Camats de número dos

Sense sorpreses, Iniciativa per Catalunya ha aprovat les llistes a les properes eleccions al Parlament. Joan Herrera, el cap de llista, tindrà Dolors Camats com a número dos, i també comptarà amb Jaume Bosch i Laia Ortiz. En el Consell Nacional, Herrera ha agraït a Joan Saura -president de la formació i que va anunciar que no es tornaria a presentar- haver ajudat a fer el relleu. La foto de família de la candidatura ecosocialista arribarà quan es tanquin les llistes amb els socis de coalició, Esquerra Unida i, per primer cop, el Partit Antitaurí.

Actualitzat
El Consell Nacional d'ICV ha elegit els candidats al Parlament, en una llista que per Barcelona encapçala el secretari general del partit, Joan Herrera. La portaveu dels ecosocialistes al Parlament, Dolors Camats, n'ocupa la segona posició i consolida l'aposta del partit pel relleu generacional.

De la llista de Barcelona, el tercer lloc correspon a EUiA i recaurà en el coordinador general del partit, Jordi Miralles. Esquerra Unida també ha d'escollir les posicions vuitenaa i tretzena. El quart torna a ser Jaume Bosch, un dels històrics del partit, que ja va ocupar aquesta posició en les eleccions de fa quatre anys. Laia Ortiz serà la sisena, i puja així un lloc, i Salvador Milà, exconseller de Medi Ambient en el primer tripartit, es manté en les llistes i també puja un lloc. Deixarà el Parlament, a més de l'actual conseller d'Interior, Joan Saura, Dolors Clavell, mentre que les noves apostes són Josep Vendrell, Mercè Claramunt, Xavier Boix i Janet Sanz.

Pel que fa a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona, Iniciativa ja ha anunciat que els caps de llista són Hortènsia Pla, Francesc Pané i el secretari general d'Interior, Joan Boada, respectivament.
Anar al contingut