Madrid

El nombre d'hipoteques sobre habitatges baixa gairebé un 12% al juny

El nombre d'hipoteques constituïdes al juny a Catalunya es va situar en les 8.137, una xifra que suposa gairebé un 12% menys que el mateix mes de l'any passat. A tot l'Estat es van constituir 55.143 al juny, un 10,8% menys. La xifra d'hipoteques noves tant a Catalunya com a l'Estat encadena així dos mesos de descensos després que els quatre primers mesos de l'any hi hagués una pujada en el nombre de crèdits hipotecaris. Així es desprèn de les dades que aquest dimarts ha difós l'Institut d'Estadística.

Actualitzat
La concessió d'hipoteques de pisos baixa per segon mes consecutiu a Catalunya. Segons l'Institut d'Estadística, al juny es van firmar poc més de 8.100 contractes, gairebé un 12% menys que fa un any. Pel que fa a l'import mitjà, es manté en xifres similars a les del maig, gairebé 125.000 euros, però és més d'un 3% menys que fa un any.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, al juny es van constituir menys hipoteques d'habitatges més cares. Segons les xifres que aquest dimarts ha donat l'INE, els crèdits hipotecaris es van encarir de mitjana un 1,4% respecte al mateix mes de l'any passat i un 4% si ho comparem amb les dades registrades al maig. L'import mitjà es va situar en gairebé 120.000 euros.

Anar al contingut