El Pont de Montanyana

La pataforma contra la MAT insta els propietaris dels terrenys amb estaques que denunciïn Red Eléctrica per "ocupació il·legal"

La plataforma contra l'autopista elèctrica ha celebrat aquest dissabte la primera assemblea després de l'aparició d'estaques a diferents municipis del Pallars Jussà marcant el traçat de la futura línia de molt alta tensió (MAT) que ha d'unir Catalunya i Aragó. La plataforma ha dit que farà campanya entre els propietaris dels terrenys amb estaques perquè denunciïn Red Eléctrica Española (REE) per l'ocupació il·legal dels terrenys. La plataforma també demanarà a REE que paralitzi els treballs topogràfics perquè no disposen de "cap permís". Paral·lelament, començarà una campanya informativa entre els veïns i es reunirà amb els alcaldes de la zona per conèixer de primera mà la informació de què disposen.

Actualitzat
La plataforma contra la MAT encetarà diferents vies d'actuació com ara la institucional, la jurídica i la informativa. Pel que fa a la via institucional, s'entrevistarà amb els alcaldes per saber de quina informació disposen i què estan fent des dels respectius ajuntaments per evitar aquest corredor elèctric de 400 kW. El portaveu de la plataforma, Armand Simon, ha dit que també demanaran explicacions al Ministeri de Medi Ambient i al govern de la Generalitat. A la plataforma els preocupa que es facin reunions informatives, com la del 20 d'abril, i no es convidin tots els alcaldes implicats "i només un grup reduït". Des de la plataforma demanaran transparència i un posicionament clar de cada alcalde.

Pel que fa a la via judicial, Simon ha dit que es reuniran amb els advocats de la plataforma perquè estudiïn totes les vies possibles per evitar el corredor elèctric. Simon ha explicat que assessoraran també els propietaris dels terrenys amb estaques, la col·locació de les quals no té cap permís, perquè denunciïn REE ja que es tracta "d'una ocupació il·legal de terrenys". Per la plataforma, la simple col·locació d'aquestes estaques està reduint el preu dels terrenys i els propietaris se n'han d'assabentar. Des de la plataforma també s'exigirà a Red Eléctrica la paralització dels treballs i, en cas d'haver d'arribar a presentar un recurs contenciós administratiu per evitar la línia, "es farà", ha dit Armand Simon.

Durant els propers dies s'aniran fent activitats informatives per donar a conèixer el traçat i la proposta de REE entre els veïns. També estudiaran la possibilitat de fer actes reivindicatius o mobilitzacions contràries a la línia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut