Pallars Jussà

Els veïns del Pallars Jussà es mobilitzen contra la línia de molt alta tensió planificada a la zona

Al Pallars Jussà han aparegut les primeres pancartes i pintades contràries a la línia de molt alta tensió (MAT) planificada a la zona. L'aparició d'estaques en el traçat, col·locades per Red Eléctrica Española sense previ avís, ha alarmat els veïns i ajuntaments, ja que creuen que les obres de la MAT ja han començat. Els alcaldes dels municipis afectats temen l'impacte negatiu per al paisatge i per a l'economia que provocarà la instal·lació de la línia a la comarca.

Actualitzat
Les estaques, que van aparèixer en un dels traçats plantejats per la companyia entre Catalunya i Aragó, ja han estat retirades per els veïns afectats com a acte de protesta. Els pallaresos creuen que la línia de molt alta tensió pot contribuir al despoblament de la comarca, una de les menys habitades de Catalunya.

Ni els veïns ni els ajuntaments disposen encara de cap informació per part de Red Eléctrica Española, promotora de la línia. Per aquest motiu, la plataforma contrària a la MAT organitzarà diferents actes per tal d'informar els veïns i conscienciar dels problemes derivats d'aquesta instal·lació.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut