Juliol negre a les carreteres catalanes amb un mort al dia

La mortalitat per accidents de trànsit ha augmentat aquest juliol, sobretot per xocs frontals i sortides de via. Al llarg d'aquest mes, a les carreteres catalanes cada dia ha perdut la vida una persona. Aquesta xifra dobla la mitjana de l'any passat. El Servei Català de Trànsit demana cautela durant aquests dies d'estiu.

Actualitzat
Els sis morts a les carreteres catalanes durant el cap de setmana passat van acabar de fer saltar les alarmes del Servei Català de Trànsit amb vista a les vacances d'estiu. S'accentuava greument la tendència a l'augment dels accidents registrats des del pont de Sant Joan.

Des del 23 de juny han mort a les carreteres catalanes 31 persones, gairebé un 15 % més que l'any anterior.
Però si comptem només les xifres del juliol, amb 28 morts, l'augment és del 47%. Gairebé una persona morta per dia, que trenca la tendència a la baixa en la sinistralitat a Catalunya detectada des de principis d'any.

Vuit de cada deu accidents han estat per col·lisions frontals o per sortides de via.

"Operació sortida"

Més de 1.100 agents de trànsit vigilaran els més de 600.000 vehicles que circularan per les carreteres catalanes aquest cap de setmana. La majoria sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona. Trànsit preveu fer més de 900 controls: de velocitat, d'alcoholèmia, de mercaderies i també per comprovar si tothom porta el casc o el cinturó de seguretat posat.

Dissabte al matí i diumenge a la tarda es preveu que siguin els dies amb més aglomeracions de trànsit, també serà quan estarà prohibit el pas de camions de gran tonatge per les principals carreteres i autopistes catalanes.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut