Barcelona

El tripartit portarà a la fiscalia les conclusions de la comissió del "cas Palau"

El tripartit ha pactat ja les conclusions de la comissió del "cas Palau" al Parlament i ha acordat posar-les en mans de la justícia per si se'n poden derivar responsabilitats. Les tres formacions consideren que hi ha indicis raonables que Convergència Democràtica s'ha finançat irregularment a través del Palau. El PSC,ERC i ICV-EUiA ho han acordat en el seu escrit de conclusions, que aquest dimarts s'aprovarà. En contraposició a aquest anunci, CiU demana cessaments al Departament d'Economia i denuncia que la comissió no ha provat en cap cas que s'hagin finançat il·legalment.

Actualitzat
El PSC, ERC i ICV-EUiA creuen que hi ha indicis raonables que Convergència Democràtica s'ha finançat irregularment a través del Palau. Es refereixen a les compareixences i la documentació aportada a la comissió d'investigació i també a l'informe que aquest dilluns ha presentat l'Oficina Antifrau i que veu dubtes raonables en la manera com arribaven diners a Convergència.

El diputat del PSC al Parlament, Jordi Terrades, ha explicat que encara que l'informe de l'Oficina Antifrau "ni desmenteix ni confirma" el finançament il·legal de CiU, hi ha "indicis raonables" per pensar-ho i és per aquest motiu que creuen adequat que la justícia investigui el tema.

ERC considera que l'informe mostra "proves incontestables" del finançament irregular de la Fundació Trias Fargas. De la seva banda, ICV-EUiA considera que el Palau ha servit per donar cobertura a "transaccions econòmiques entre empreses i partits polítics", en referència a Ferrovial i CiU.

Davant d'aquestes acusacions, Convergència i Unió subratlla que les sospites sobre el seu finançament il·legal s'han basat només en triangulacions malèfiques, i que, en canvi, les irregularitats sobre l'hotel del Palau atribuïbles al govern són fets contrastats. Per això, reclama cessaments al departament d'Economia i denuncia que la comissió no ha provat en cap cas que s'hagin finançat il·legalment. Dit això, proposaran millores en els mecanismes de control dels comptes públics i també en el reglament del Parlament.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut