Barcelona

Castells acusa el diputat de CiU Francesc Homs d'"empastifar" el govern per motius electoralistes

El Parlament de Catalunya ha estat l'escenari aquest dijous al matí d'una picabaralla entre el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el diputat de CiU, Francesc Homs. Homs ha afirmat que la Tresoreria de la Generalitat té greus dificultats econòmiques, una afirmació que ha molestat el conseller Castells, que acusat el diputat de CiU de "crear alarmisme" i "empastifar" el govern per motius electoralistes.

Actualitzat
Durant la seva intervenció al Parlament, el diputat de Convergència i Unió Francesc Homs ha afirmat que la Tresoreria General de la Generalitat té greus dificultats econòmiques, i que només hi ha ingressos per pagar les nòmines. Una afirmació que el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha criticat i davant la qual ha exigit que "no menteixin ni creïn alarmisme". En aquest sentit, el conseller ha demanat que "pensin en la institució" i que "no la taquin, ni l'empastifin", i ha acabat la seva intervenció amb un clar "quan surti, renti's les mans", una expressió que ha molestat el diputat convergent, Francesc Homs.

Segons Homs, l'expressió de Castells ha estat una "al·lusió molt directa" a la seva persona que l'ha "ofès". El diputat de CiU, a més, ha exigit una disculpa i ha afegit que "a pesar de les discrepàncies, jo el respecto, senyor conseller, més del que vostè es pot imaginar".

Davant d'aquesta resposta, el conseller Castells ha afirmat que retirava "tota al·lusió que es pugui considerar abusiva", i ha remarcat que "jo sempre he volgut jugar net. Sempre i a tot arreu".

A banda d'aquesta picabaralla, la intervenció sobre el finançament ha servit perquè Convergència i Unió recuperés l'objectiu del concert econòmic i per subratllar, un cop més, que l'acord de finançament de fa un any no compleix l'Estatut. Per la seva banda, Castells ha defensat que precisament gràcies a l'Estatut es va aconseguir un bon acord de finançament, i ha recordat que fins i tot el mateix líder de CiU, Artur Mas, va assegurar que l'acord en aquest sentit havia estat "millor del que s'esperava".


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut