Barcelona

Els exconsellers de CiU Pere Macias i Felip Puig neguen finançament irregular de CDC a través d'obra pública

Els exconsellers de Política Territorial Pere Macias i Felip Puig neguen haver fet servir adjudicacions d'obra pública durant l'època de govern de CiU per finançar de manera irregular CDC. Macias ha subratllat que mai no va beneficiar l'empresa Ferrovial. Pere Macias ha estat el primer dels dos exconsellers convergents que ha comparegut a la comissió d'investigació del Parlament. Després ho ha fet Puig, que ha afirmat que el tripartit intenta destruir CiU "primer amb el 3% i ara amb el 4%". La sessió s'ha hagut de suspendre durant 45 minuts perquè el primer compareixent, l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès Albert Palay, no s'hi ha presentat amb l'argument que no sabia que hi havia de comparèixer. El president de la comissió d'investigació, Pere Vigo, ha posat en dubte aquesta excusa.

Actualitzat
El primer dels dos exconsellers de CiU convocats a la comissió d'investigació parlamentària sobre un suposat finançament irregular de CDC ha comparegut fins a dos quarts de dues del migdia. Pere Macias ha negat haver fet servir adjudicacions d'obra pública durant l'època de govern de CiU per finançar de manera irregular CDC.

Macias també ha subratllat que mai va beneficiar l'empresa Ferrovial, una companyia sota sospita després que, a partir de dades dipositades als ordinadors del Palau de la Música i difoses als mitjans, es podrien desprendre relacions de pagaments al Palau per part de Ferrovial i pagaments del Palau a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC.

Poc després de dos quarts de dues del migdia ha començat a comparèixer l'exconseller Felip Puig, qui també ha negat haver fet servir adjudicacions d'obra pública per finançar de manera irregular el partit al qual pertany. Puig ha negat haver participat en qualsevol operació fraudulenta de finançament de CDC, ha defensat els "convenis legals" que el Palau va signar amb la Fundació Trias Fargas i ha assegurat que se l'ha citat més per la seva condició de número 2 del partit que com a exconseller d'Obres Públiques.

L'exconseller ha qualificat de relat prefabricat les acusacions de finançament il·legal i de procés contra CDC la comissió d'investigació. "El tripartit va començar intentant destruir CiU amb el 3% i acabarà, pel que sembla, intentant destruir CiU amb el 4% aparegut en documents sorgits d'ordinadors de persones que estan sent investigades per la justícia", ha afirmat, amb referència a les suposades comissions que es cobraven. Puig ha considerat que els documents no tenen "cap versemblança", ha lamentat que el PSC doni crèdit a algú "que va ser capaç d'enganyar el consogre al casament de la seva filla" i ha comparat la comissió amb el tribunal de la Inquisició

Tant ERC com el PSC l'han reptat a demostrar que els documents no són verídics i li han dit que, si ho pensa de veritat, el que hauria de fer és querellar-se contra Millet i Montull. 

L'exalcalde de l'Ametlla diu que no sabia que hi havia de comparèixer

La sessió d'aquest dimarts ha començat amb una sorpresa. L'exalcalde de l'Ametlla del Vallès Albert Palay, el primer compareixent previst del dia, no s'hi ha presentat perquè, ha dit, no sabia que hi havia de comparèixer i la comissió s'ha hagut de suspendre durant uns 45 minuts fins a la intervenció de Pere Macias. El Parlament va notificar per correu a Palay la seva compareixença, però no el va localitzar per telèfon. Tot i això, el president de la comissió, Pere Vigo, ha posat en qüestió que Palay no estigués assabentat que havia de ser aquest dimarts al Parlament.

Les intervencions dels exconsellers de CiU han tingut lloc l'endemà de la del tresorer de l'Orfeó Català, Pau Duran, que va denunciar que encara no podia exercir plenament el control dels comptes de l'entitat, i de l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura, que va negar que l'empresa pagués comissions a CiU a través del Palau.

Dilluns que ve es tancarà la tongada de compareixences amb la declaració del conseller d'Economia, Antoni Castells, i la d'Albert Palay. 
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut