Barcelona

L'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura nega que es paguessin comissions a CiU a través del Palau

L'exdirector general de la divisió de construcció de Ferrovial Pedro Buenaventura ha negat que des de la constructora es pagués cap tipus de comissió a CiU. Buenaventura reconeix, però, que demanaven ajuda a Fèlix Millet per aconseguir obra privada a Catalunya. Buenaventura ho ha dit en la comissió d'investigació parlamentària que intenta esbrinar si CiU es va finançar de manera irregular a través del Palau de la Música. L'exdirectiu de Ferrovial ha començat a comparèixer a les deu del matí, quan el Parlament ha reprès la comissió d'investigació. La comissió continua ara amb altres compareixents.

Actualitzat
L'exdirector general de la divisió de construcció de Ferrovial Pedro Buenaventura ha negat que vehiculés a través del Palau de la Música i dels seus antics gestors, Fèlix Millet i Jordi Montull, comissions a CiU per l'adjudicació d'obra pública com ara les obres de la Ciutat de la Justícia i de la línia 9 del metro. Buenaventura ha negat, per tant, les deduccions que es podrien fer de suposades comissions a CiU a partir de notes extretes dels ordinadors del Palau de la Música i publicades a la premsa. Amb tot, l'exdirectiu de Ferrovial sí que ha reconegut que demanaven ajuda a Fèlix Millet per aconseguir obra privada.

Buenaventura ha justificat que l'aportació al Palau de la Música va créixer a partir dels anys 2002 i 2003 perquè era membre d'honor del patronat i perquè pagava el concert inaugural.

El personal administratiu reconeix entrevistes freqüents entre Millet i Torrent

A més de Buenaventura, també passen aquest dilluns per la comissió la secretària de presidència del Palau de la Música, Pilar Casanovas, i altres administratius d'aquest departament. En les seves declaracions, el personal administratiu de la presidència del Palau de la Música reconeix haver concertat freqüents entrevistes de Fèlix Millet amb l'exresponsable de finances de Convergència Democràtica, Carles Torrent, però han afegit que no saben el contingut de les trobades.

Altres compareixents

També s'interrogarà aquest dilluns l'extresorer del Palau, Pau Duran, un dels primers imputats per la fiscalia i posat en llibertat en considerar-se que no havia estat implicat en l'espoli protagonitzat per Millet i Montull.

La setmana passada van declarar davant la Comissió els dos principals imputats en el "cas Palau", Fèlix Millet i Jordi Montull, que es van negar a respondre les preguntes dels diputats.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut