Barcelona

Mollet, Santa Coloma i Cunit se sumen a la prohibició de l'ús del vel integral als espais públics

El debat sobre l'ús del burca i el nicab als espais públics i també al carrer s'estén a més poblacions. Cunit (Baix Penedès) ha aprovat aquest dilluns prohibir els vels islàmics integrals als espais públics. Mollet del Vallès i Santa Coloma de Gramenet també s'hi han sumat després d'aprovar-se ahir en les respectives mocions dels plens municipals d'aquestes poblacions. L'altra cara de la moneda és Balaguer, ja que la moció presentada pel PP no va prosperar amb els vots en contra d'ICV i el PSC. A Roses, en canvi, es va deixar la porta oberta a una futura prohibició del vel integral als edificis públics.

Actualitzat
Mollet, Santa Coloma de Gramenet i Cunit es van sumar a les poblacions que han decidit prohibir l'ús del burca i el nicab a les instal·lacions municipals. L'Ajuntament de Cunit ha aprovat aquest dilluns al seu plenari prohibir el burca i el nicab als espais municipals per raons de seguretat. La moció, presentada per PSC i PP, que formen l'equip de govern, ha tirat endavant amb els vots de tots els regidors del govern, mentre que CiU, ERC i ICV s'hi han abstingut. La regidora socialista Sílvia Martínez, que havia expressat la intenció d'abstenir-se, ha canviat el sentit del seu vot i finalment hi ha votat a favor, cosa que ha justificat pels canvis que s'han introduït a la moció.

En el ple municipal de Mollet, la moció presentada per l'equip de govern del PSC i CIU es va aprovar amb els 15 vots a favor dels regidors dels socialistes catalans, els tres de CiU i el del grup no adscrit, una escissió del PP. En contra hi van votar els tres regidors d'ICV i d'ERC.

A Santa Coloma de Gramenet, la moció del PSC s'ha aprovat, mentre que no n'ha prosperat una altra del PP que anava en el mateix sentit. La proposta del PSC ha prosperat amb els vots a favor dels 17 regidors del PSC, en contra dels dos del PP i l'abstenció dels quatre d'ICV-EUiA i els dos de CiU.


El "no"

En canvi, l'Ajuntament de Balaguer no prohibirà l'ús del burca i el nicab als espais municipals. La moció, presentada pel PP, no va prosperar gràcies als vots en contra d'Iniciativa per Catalunya i el PSC, encara que 4 dels 8 regidors socialistes s'hi van abstenir.

Es deixa la porta oberta

A Roses, en canvi, es va deixar la porta oberta a una futura prohibició del vel integral als edificis públics. La proposta -presentada per tots els partits menys Iniciativa i Esquerra- preveu regular quina ha de ser la vestimenta que s'haurà de portar per accedir als espais públics.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut