El president de la Generalitat, José Montilla, en una imatge d'arxiu
El president Montilla parla sobre la seva idea del catalanisme en un llibre publicat aquest mes de juny.
Barcelona

Montilla diu que no és partidari del concert econòmic perquè faria inviable la pròpia existència i la cohesió d'Espanya

El president de la Generalitat, José Montilla, explica en un llibre sobre catalanisme que no és partidari del concert econòmic perquè faria inviable la pròpia existència i la cohesió d'Espanya, però alerta que un finançament injust fa créixer la desafecció cap a Espanya i que les crítiques cap a Catalunya poden convertir aquesta demanda en majoritària. Montilla creu que, a Espanya, hi ha una visió restrictiva de la pluralitat de l'Estat.

Actualitzat
Montilla s'hi refereix al llibre "Catalanisme", on es plasmen converses del president amb set representants de sectors econòmics, periodístics i artístics. El president de la Generalitat constata que s'ha imposat una visió restrictiva de la pluralitat, especialment cap a Catalunya.

Montilla també creu que l'extensió de les autonomies es va impulsar per diluir les reivindicacions de les comunitats històriques, però que el procés ha estat positiu. Això sí, considera que el model autonòmic ha de ser igualitari, i no pas uniformador.

Al llibre, Montilla també parla de civisme. Sobre aquest últim aspecte, avisa que no es pot instal·lar la idea que tots els drets són per als ciutadans i les obligacions per a l'administració.


Anar al contingut