Sant Joan de les Abadesses

Montilla diu que l'Ajuntament i el conseller Castells van actuar de manera "honorable" en el "cas hotel"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat l'actuació tant de la Generalitat com de l'Ajuntament de Barcelona en el cas de l'hotel del Palau. El president ha volgut esvair dubtes i ha assegurat estar "convençut" que totes les passes que van fer les administracions "van ser pensant en el bé del Palau de la Música i de la ciutat, i no dels seus gestors", en referència a Millet i Montull, a qui ha tornat a qualificar "d'estafadors".

Actualitzat
Poques hores abans que el conseller d'Economia, Antoni Castells, hagi de comparèixer a declarar com a testimoni al jutjat, José Montilla ha volgut mostrar-li també el seu suport. "L'actuació del conseller Castells és honorable", ha declarat.

Montilla ha sostingut que la "intenció" de les administracions, que van facilitar les requalificacions urbanístiques necessàries per tirar endavant l'hotel de luxe, "sempre ha estat la correcta", com també és "evidentment honorable l'actuació dels membres del govern de Catalunya i, singularment, la del conseller Castells".

Segons la querella de la fiscalia, Castells va signar el mes de març de 2007 un conveni amb Millet per a la permuta d'usos urbanístics entre dues finques annexes al Palau de la Música i un edifici de sòl edificable que la Generalitat té al carrer de la Ciutat, sense tramitar els informes jurídics previs i preceptius. A més, manté la fiscalia, el conveni deixava en mans de Fèlix Millet la quantificació de la indemnització que correspondria a la Generalitat per la pèrdua de valor patrimonial derivada de la permuta urbanística.

La querella també posa en qüestió l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona, que ha acordat anul·lar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetia la construcció d'hotel, així com crear una comissió d'investigació per aclarir per què ja el 2008 es va cobrar l'IBI al promotor del projecte hoteler, Olivia Hotels, quan des del consistori s'insisteix que no es va tenir constància fins més tard que el solar no era propietat del Palau de la Música.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut