Una gran lona de 20 metres d'amplada taparà les vistes al mont Fuji des del poble de Fujikawaguchiko (iStock)
Una gran lona de 20 metres d'amplada taparà les vistes al mont Fuji des del poble de Fujikawaguchiko (iStock)

Un poble del Japó aixecarà un gran mur per tapar als turistes les vistes al mont Fuji

L'Ajuntament de Fujikawaguchiko pren una mesura radical per combatre l'afluència massiva de turistes, que llencen deixalles i "no respecten les normes"

Redacció/AgènciesActualitzat

El poble de Fujikawaguchiko és ideal per fer fotos al mont Fuji, el cim més alt del Japó i destinació turística de primer ordre. El municipi té diversos miradors que atrauen milers de visitants, però els veïns han dit prou.

Els habitants d'aquesta petita ciutat, a uns 100 quilòmetres a l'oest de Tòquio, estan cansats que els turistes deixin residus, se saltin les normes de trànsit i fins i tot pugin a terrats per aconseguir millors enquadraments per a les seves fotos. El seu lloc preferit és just davant d'un supermercat. El contrast entre l'establiment, en primer pla, i el volcà nevat al fons triomfa a les xarxes socials.

Per fer front a la massificació de la localitat, l'Ajuntament ha anunciat una mesura radical: aixecarà un mur de 2,5 metres d'alçada i 20 metres d'amplada per tapar les vistes en aquest punt.

"És lamentable que ens vegem obligats a fer-ho, però alguns turistes no respecten les normes", ha explicat un dels responsables del consistori a AFP, que ha avisat que la setmana que ve començarà la construcció d'aquesta gran xarxa de malla.

Després del fracàs de diferents campanyes de prevenció, amb senyals i fins i tot agents de seguretat, el municipi ha decidit construir el mur com a últim recurs.


Altres maneres d'impedir el turisme de masses

El cas de Fujikawaguchiko recorda el de Hallstatt, un poble austríac que també va instal·lar un mur de fusta per impedir les selfies. En el cas d'Àustria, però, va ser un gest simbòlic que va durar pocs dies.

El mont Fuji és una icona del Japó i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 2012
El mont Fuji és una icona del Japó i patrimoni de la humanitat per la Unesco des del 2012 (Reuters/Carlos Pérez Gallardo)

El de Fujikawaguchiko és l'últim anunci del Japó per combatre els efectes del turisme de masses, després del recent tancament de determinats carrerons del districte de les geishes de Kyoto o els límits a l'aforament de la ruta de senderisme Yoshida, la més transitada, justament, del parc Fuji.

Des que el país asiàtic es va reobrir totalment al turisme el 2022, el problema de l'excés de turistes ha anat a l'alça. Al març, més de tres milions de visitants van entrar al Japó, un rècord mensual històric.

 

ARXIVAT A:
TurismeJapó
Anar al contingut