Declaracions a "L'oracle" de Catalunya Ràdio

Herrera no descarta demanar que Castells comparegui pel "cas Palau"

ICV no descarta demanar la compareixença del conseller d'Economia, Antoni Castells, a la comissió parlamentària d'investigació del "cas Palau". La formació ecosocialista, que fins ara rebutjava aquesta possibilitat, ha obert la porta a un canvi d'opinió després que s'ha sabut que la Fiscalia demanarà al jutge del "cas Palau" que citi Castells a declarar com a testimoni, per presumptes irregularitats en els tràmits de requalificació dels terrenys annexos al Palau de la Música, on Fèlix Millet i Jordi Montull van impulsar la construcció d'un hotel, una operació que els podia reportar una comissió de 3,6 milions d'euros. CiU i PPC consideren encara més necessària que abans la intervenció de Castells.

Actualitzat
Entrevistat al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, Joan Herrera ha admès que Iniciativa es podria replantejar demanar la compareixença del conseller d'Economia. "Si hi ha elements nous els haurem d'estudiar", s'ha limitat a dir durant la tertúlia.

Herrera ha negat que la comissió parlamentària d'investigació del "cas Palau" sigui "la torna" del tripartit per la comissió d'investigació del foc d'Horta de Sant Joan. "Si defensa la comissió d'Horta, amb el mateix rigor democràtic ha defensar una comissió per saber què ha passat amb el presumpte finançament irregular d'una fundació vinculada a un partit", ha destacat. 

Citen com a testimonis Castells i García-Bragado, entre d'altres

Antoni Castells ha tornat a ser el punt de mira després que la Fiscalia de Delictes Urbanístics ha presentat una nova querella contra Millet i Montull per l'hotel del Palau, que no s'ha arribat a fer.

La Fiscalia té dubtes que el procés de requalificació del terreny es fes de la manera apropiada i per això ha avançat que demanarà que el jutge citi com a testimonis el mateix Castells, que ja ha afirmat que col·laborarà en tot el que calgui i ha defensat la transparència de la seva gestió, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, i l'exregidor i primer secretari del PSC a Barcelona Carles Martí, entre d'altres.

També vol que se citi com a testimoni el cap de l'oposició i president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, per saber si els imputats van intentar posar-s'hi en contacte durant el procés. 

El fiscal vol que Castells expliqui la signatura de dos convenis de permuta que s'haurien fet sense els informes jurídics pertinents per valorar la necessitat de l'operació i que deixarien en mans de Millet i Montull decidir la indemnització que pertocava a la Generalitat per la pèrdua de valor patrimonial que comportava l'operació. En un comunicat emès aquest dimecres a la tarda, la conselleria d'Economia ha defensat la legalitat dels convenis i que en tot moment ha vetllat perquè és garantís "el valor dels seus drets". 

La Fiscalia exigeix també explicacions a l'Ajuntament de Barcelona, perquè va tirar endavant la modificació del Pla General Metropolità, imprescindible per aixecar l'hotel al costat del Palau de la Música. El fiscal retreu al consistori que ho fes sense l'informe de Cultura que ho autoritzés, perquè afectava finques protegides, pel valor arquitectònic, que s'havien d'enderrocar. L'informe posterior va ser contrari a l'enderroc. 
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut