janquim

L'aplicació Wapedia ofereix accés per mòbil a la Viquipèdia en català

L'accés des d'un mòbil a la versió catalana de la Wikipedia (la Viquipèdia) és més fàcil gràcies a l'empresa britànica Taptu. Les aplicacions d'aquests emprenedors per a mòbils ja fa temps que eren al mercat, però la versió catalana es troba disponible recentment.

Actualitzat
L'eina es diu Wapedia i va néixer quan les versions de la Viquipèdia per a mòbil encara no estaven prou desenvolupades o, en tot cas, se sostenien en la navegació, sense recursos natius.

La va crear l'any 2004 Florian Amrhein, amb l'objectiu de situar la Viquipèdia als aparells mòbils. Per això fonts de l'empresa Taptu consideren la Wapedia com "el precedent de totes les versions posteriors".

Ofereixen aplicacions per a iPhone i per als mòbils que funcionen amb el sistema Android (de Google), a més de tenir el seu lloc web per a mòbils.

Wapedia ofereix accés a més de les 140 versions lingüístiques de la Viquipèdia, entre les quals la catalana, que es troba disponible des de fa pocs dies.

A més, permet de forma segura i còmoda l'accés a d'altres wikis en català com Wikitravel o el Viccionari. Entre les enciclopèdies col·lectives a què dóna accés ràpid, en anglès, hi ha Garden Wiki, la Uncyclopedia o una Zombiepedia.

El seu accès és lliure i gratuït, però el finançament parteix de la publicitat incorporada a la interfície.

Taptu té la seu Cambridge (Regne Unit) i també desenvolupa un cercador universal d'internet adaptat als mòbils i de manera singular facilita les cerques amb pantalles tàctils.
Anar al contingut